Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 13:00

Πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στην πύλη του ΓΝ Πρέβεζας – Πρόστιμα επέβαλε η Αστυνομία (pics+vid)

Δεκάδες εκπρόσωποι εργατικών σωματείων της Πρέβεζας, συλλόγων εργαζομένων, οργανώσεων και φορέων συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση, στην πύλη του Νοσοκομείου Πρέβεζας, στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, για σήμερα, Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020.

IMG 6703 Copy

Μέλη της Γραμματείας Πρέβεζας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ 'Α Βαθμού Ν. Πρέβεζας, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας, του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας, του Σωματείου Οδηγών, του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝ Πρέβεζας και άλλων σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, του Σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων, των Αριστερών Παρεμβάσων-Συσπειρώσεων εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, της Συνέλευσης Συντονισμού Εργαζομένων-Ανέργων Πρέβεζας, μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της νΚΑ, μέλη συλλογικοτήτων, συγκεντρώθηκαν τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα κατά της πανδημίας στο χώρο μπροστά από την πύλη του ΓΝ Πρέβεζας.

IMG 6705 Copy

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝ Πρέβεζας, Μαρία Τζίμα, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκ μέρους του Συλλόγου Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων ο Βαγγέλης Νάνος και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας Γιώργος Πούμπης.

IMG 6714

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στο χώρο στην αρχή της σύντομης πολιτικής εκδήλωσης για την απεργιακή συγκέντρωση, ενώ σταδιακά αποχωρούσαν από το χώρο κατά τη διάρκειά της.

IMG 6713

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν από μικροφώνου την τακτική καταστολής, αστυνομοκρατίας και επιχείρησης “φίμωσης” ενάντια στην απεργιακή κινητοποίηση, με την βεβαίωση από πλευράς της Αστυνομίας σε μέλη του ΠΑΜΕ και ταξικών σωματείων, διοικητικών παραβάσεων-προστίμων.

IMG 6715a

Τα πρόστιμα των 300 ευρώ επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια ενημέρωσης-προπαγάνδισης της απεργίας έξω από χώρους δουλειάς, αλλά και έξω από το χώρο του Νοσοκομείου, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι συγκεντρωμένοι στην εκδήλωση. Το αιτιολογικό -από την πλευρά της Αστυνομίας- ήταν ότι τα μέλη των σωματείων παραβαίνουν τον περιορισμό των μετακινήσεων χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα, ενώ οι απεργοί στους οποίους επιβλήθηκαν τα πρόστιμα υποστηρίζουν ότι είχαν μαζί τους τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα και τα επέδειξαν στις αρχές.

 

Πολυμέσα

Έκθεση εικόνων