Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 15:20

Επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του atpreveza.gr για λύματα και rapid tests – Δείγματα “πολιτικού πολιτισμού” ανάμεσα σε Δαρδαμάνη-Νίτσα

Είχαμε αναφερθεί στο ρεπορτάζ του atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ), τόσο στους ελέγχους των λυμάτων της ΔΕΥΑΠ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου αντιμετώπισης του covid που έχει εκπονήσει ο Δήμος Πρέβεζας, όσο και στην προμήθεια rapid tests από τη Σχολική Επιτροπή Β/μιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε τόσο από τα λεγόμενα του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιάννη Δαρδαμάνη, αλλά και την παρέμβαση της Αντιδημάρχου Αθηνάς Κωνσταντάκη και την αντίστοιχη του εντεταλμένου συμβούλου Λεωνίδα Αργυρού, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας την Παρασκευή.

Σε τοποθέτησή του ο επικεφαλής της παράταξης “Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας, συνεχάρη τους ανωτέρω για τις δύο πρωτοβουλίες, λέγοντας: “Θα θέλαμε κατ' αρχάς να σας δώσουμε συγχαρητήρια, τόσο για την πρωτοβουλία να ελεγχθούν τα λύματα της ΔΕΥΑΠ από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όσο και για την προμήθεια rapid tests για τα γυμνάσια και τα λύκεια με πρωτοβουλία της κας Κωνσταντάκη. Οι συγκεκριμένες δράσεις ήταν μέρος της συνολικής πρότασης που είχαμε καταθέσει δημόσια ως παράταξη για ένα Σχέδιο Δράσης του Δήμου Πρέβεζας, την περίοδο της πανδημίας και είναι προς τη θετική κατεύθυνση”.

Ο κ. Δαρδαμάνης ανέφερε τότε ότι κάθε εποικοδομητική πρόταση, η παράταξή του και ο ίδιος προσωπικά τη λαμβάνει σοβαρά υπ' όψη.

Ο κ. Νίτσας από την πλευρά του ανέφερε ότι η πρότασή της παράταξής του για το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου περιλαμβάνει και τα παρακάτω:

 

1. Τη δυνατότητα ενίσχυσης των δομών πρόνοιας του Δήμου μέσω του Ταμείου του Δήμου ή αναπτυξιακών ευρωπαϊκών ή διασυνοριακών προγραμμάτων.
2. Την κατάρτιση σχεδιασμού για δράσεις στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας
3. Σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Πρέβεζας και τους Εμπορικούς Συλλόγους να εξεταστούν οι δυνατότητες αξιοποίησης χρηματοδοτικών “εργαλείων” για στήριξη των επαγγελματιών του Δήμου Πρέβεζας.
4. Να υπάρξουν σε αυτή την κατεύθυνση εισηγήσεις της οικονομικής υπηρεσίας και του τμήματος προγραμματισμού του Δήμου, ώστε να διαμορφωθεί το Σχέδιο.
6. Να υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση -στο μέτρο του δυνατού και σε συνεργασία με την Περιφέρεια- του ΤΟΜΥ Πρέβεζας και του περιφερειακού ιατρείου Λούρου.