Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2020 12:29

Ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου Πρέβεζας για το έργο ανακαίνισης εσωτερικών χώρων του Δικαστικού Μεγάρου Πρέβεζας

Ο δικηγορικός σύλλογος Πρέβεζας απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με το έργο «Ανακαίνιση εσωτερικών χώρων του Δικαστικού Μεγάρου Πρέβεζας-Χρωματισμοί και συντήρηση δαπέδων» συνολικού προϋπολογισμού 74.257,18 ευρώ:

Κατόπιν της επίμονης και συντονισμένης προσπάθειας του Δικηγορικού Συλλόγου Πρέβεζας, με την πολύτιμη συνεργασία των αρμοδίων του οικείου Πρωτοδικείου ως και με την καθοριστική συμβολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Αλεξανδρή, με τον οποίο υπήρξαν συναντήσεις αλλά και ανταποκρινόμενος άμεσα στην πρόσκλησή μας, επισκέφθηκε ο ίδιος την Πρέβεζα τον Μάρτιο του 2020 και πραγματοποίησε αυτοψία στο Δικαστικό Μέγαρο, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τα εξής:

Δυνάμει της αριθ. πρωτ. 16987/2-12-2020 απόφασης, που υπογράφεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ» κ. Αθανάσιο Γιάνναρη, αποφασίστηκε ο ορισμός επιτροπής διαγωνισμού για το έργο «Ανακαίνιση εσωτερικών χώρων του Δικαστικού Μεγάρου Πρέβεζας-Χρωματισμοί και συντήρηση δαπέδων» συνολικού προϋπολογισμού 74.257,18 ευρώ.

Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίστηκε η 7/12/2020 και ως ημερομηνία για την ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών είχε οριστεί η 11/12/2020, ημέρα Παρασκευή. Προηγήθηκε δε, η αριθ.16715/26-11-2020 απόφαση περί έγκρισης των συμβατικών τευχών και της χρηματοδότησης του έργου.

Παρά τις δυσκολίες, εγκρίθηκε το ανωτέρω ποσό, το οποίο βεβαίως –αναμφίβολα- δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες, όμως ενόψει της νυν δυσμενούς χρονικής συγκυρίας, είναι τουλάχιστον μία καλή αρχή. Στόχος μας παραμένει, η έγκριση και χρηματοδότηση περαιτέρω εργασιών, που είναι αναγκαίες για τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του Δικαστικού Μεγάρου.

Με την ευκαιρία, να γνωστοποιήσουμε προς τους συμπολίτες μας ότι, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πρέβεζας, σε συνεργασία με τις Διοικήσεις του Ειρηνοδικείου, της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου μας, επί σειρά ετών, κατέβαλε και καταβάλλει προσπάθειες προς όλους τους αρμοδίους παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών και Δικαιοσύνης ώστε να παραδοθεί, μετά την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών και το κτίριο της πρώην στρατιωτικής λέσχης, προς χρήση των δικαστικών υπηρεσιών.

Ήδη, επιτέλους, έγιναν βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, δρομολογήθηκαν ενέργειες, έχουν ληφθεί οι ανάλογες αποφάσεις και ευελπιστούμε στην ολοκλήρωση της παρούσας φάσης και στην αποπεράτωση των απαιτούμενων εργασιών ώστε να αποσυμφορηθούν οι Δικαστικές Υπηρεσίες, καθόσον στους χώρους του εν λόγω κτιρίου, θα στεγαστούν οι υπηρεσίες του Ειρηνοδικείου Πρέβεζας.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας
ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ                  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ