Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 10:46

Προβλήματα δημιουργεί στα ΚΥ του Ν. Πρέβεζας η 6η ΥΠΕ με συνεχείς μετακινήσεις ιατρών

Η προβληματική διαχείριση από πλευράς 6ης ΥΠΕ του προσωπικού των Κέντρων Υγείας του Νομού Πρέβεζας και η έλλειψη ολοκληρωμένης στρατηγικής για την πρωτοβάθμια περίθαλψη, “αποδυναμώνει” ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές του Νομού Πρέβεζας σε ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές, εν μέσω πανδημίας.

Η απροθυμία της Κυβέρνησης να ενισχύσει σημαντικά τα Κέντρα Υγείας με ιατρικό προσωπικό και η επιμονή της 6ης ΥΠΕ στο μοντέλο του “γιατρού-λάστιχο”, που θα μετακινείται συνεχώς, αποτυπώνεται αυτή τη φορά στις περιπτώσεις των Κέντρων Υγείας Θεσπρωτικού και Φιλιππιάδας.

Ειδικότερα στις 22/12/2020, η 6η ΥΠΕ αποφάσισε να μετακινήσει το Γενικό Γιατρό του ΚΥ Θεσπρωτικού στο ΚΥ Φιλιππιάδας για κάλυψη πρωινού ωραρίου έως τις 31/12/2020, στο πλαίσιο της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας του Κέντρου Υγείας.

Την ίδια στιγμή ο εν λόγω ειδικός γιατρός που μετακινείται θεωρείται ο “βασικός κορμός” για την ασφαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού και η μετακίνησή του -σε συνδυασμό με αποσπάσεις γιατρών στο ΓΝ Πρέβεζας- καθιστά δύσκολη τη λειτουργία του, μη ασφαλή τη λειτουργικότητά του και αδύνατη την προβλεπόμενη υποδοχή ασθενών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η συνταγογράφηση διακόπτεται επ' αόριστον.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, ενήμερος για την σχετική κατάσταση και περαιτέρω ενέργειες είναι και ο Δήμος Ζηρού.