Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 10:43

Η εταιρεία που κατασκεύασε το αλιευτικό καταφύγιο Παντοκράτορα αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος στο μεγάλο έργο των κρηπιδωμάτων

Στην κατά πλειοψηφία έγκριση (μειοψήφησε ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Ευκλείδης Φονταράς, για λόγους που περιγράφονται στην απόφαση – δείτε ΕΔΩ) των τριών Πρακτικών της Επιτροπής Διαγωνισμού για την κατασκευή και έγκριση σχεδίου σύμβασης του έργου «Επείγουσες εργασίες άμεσης αντιστήριξης και επισκευής παλαιών κρηπιδωμάτων παράλιου μετώπου Πρέβεζας για άρση επικινδυνότητας», προϋπολογισμού 1.431.968,24€ (με Φ.Π.Α.), με προσφυγή στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2γ του άρθρου 32 και του άρθρου 32Α του Ν. 4412/2016 (άρθρο 32 της Οδηγίας 2014/24/ΕΕ), προχώρησε το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας στη συνεδρίαση της 24ης Δεκεμβρίου.

Προσωρινός ανάδοχος αναδείχθηκε η εταιρεία που κατασκεύασε και το έργο του αλιευτικού καταφυγίου του Παντοκράτορα και η σχετική σύμβαση με το ΔΛΤ Πρέβεζας θα υπογραφεί, μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η σχετική μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πρέβεζας προβλέπει:

  • Θα γίνουν παρεμβάσεις στο παραλιακό λιθόκτιστο μέτωπο, το οποίο θα αποκατασταθεί με τοποθέτηση σακολίθων από σκυρόδεμα και απόφραξη των οπών, που έχουν δημιουργηθεί από την αφαίρεση των λίθων του λιθόκτιστου μετώπου, καθώς και η κατά περίπτωση πλήρωση των κενών με ύφαλο σκυρόδεμα.

  • Θα κατασκευαστεί «πέτασμα» με εισπιεζόμενο αμμοτσιμέντο.

  • Μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο παραλιακό μέτωπο, θα αποκατασταθεί πλήρως ο πεζόδρομος.

  • Τέλος, θα κατασκευαστεί η ανωδομή του κρηπιδώματος από οπλισμένο σκυρόδεμα και προβλέπεται κατασκευή (εξέδρα) σε πρόβολο για την εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών στα ελλιμενιζόμενα σκάφη, η οποία θα φέρει όλες τις απαραίτητες για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση εργασίες.