Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2021 11:19

Μετατέθηκε χρονικά και χωρίς εξηγήσεις ο εμβολιασμός του προσωπικού του ΓΝ Πρέβεζας... - “Πλιάτσικο και ανικανότητα” καταλογίζει η αντιπολίτευση

Η πρακτική του Υπουργείου Υγείας και των ΥΠΕ ανά τη χώρα να δώσουν εντολή για αναβολή ή χρονική μετάθεση των προγραμματισμένων εμβολιασμών των εργαζομένων στο Σύστημα Υγείας, εφαρμόστηκε με εντολή της 6ης ΥΠΕ και στο Νοσοκομείο Πρέβεζας.

Το ΓΝ Πρέβεζας είχε ήδη στείλει το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού των υγειονομικών και του λοιπού προσωπικού εδώ και ημέρες και στις 4 Ιανουαρίου και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας είχαν ειδοποιηθεί οι εργαζόμενοι ότι θα εμβολιαστούν.

Ειδοποιήθηκαν όμως με τη νέα χρονιά ότι οι εμβολιασμοί θα μετατεθούν χρονικά, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

Το ίδιο συνέβη σε πολλά περιφερειακά νοσοκομεία.

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΟΕΝΓΕ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Πλιάτσικο και ανικανότητα. Μόνον έτσι μπορεί να περιγράψει κανείς τον κυβερνητικό σχεδιασμό για το εμβόλιο. Αφού είδαμε πρώτα φωτογραφίες από κυβερνητικά στελέχη που έκαναν το εμβόλιο στη θέση υγειονομικών, σήμερα, από όλη τη χώρα, έρχονται νέες καταγγελίες. Προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών αναβάλλονται χωρίς καμία εξήγηση. Ανίκανες διοικήσεις και μία επικίνδυνη κυβέρνηση που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα στοιχειώδη. Καλούμε το υπουργείο να απαντήσει άμεσα για το λόγο των ακυρώσεων”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του atpreveza.gr στο Νοσοκομείο Πρέβεζας έχουν παραληφθεί  τα tablets με τα οποία οι γιατροί θα ενημερώνουν επιτόπου την ΗΔΙΚΑ για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού του κάθε εμβολιαζόμενου, ενώ ο εμβολιασμός του προσωπικού του Νοσοκομείου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 4 ημέρες, χωρίς ωστόσο να έχει καθοριστεί η ημερομηνία που θα ξεκινήσουν.