Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 16:01

Στο “εδώλιο” ο Δήμος Πρέβεζας για τις πλημμύρες στη Δ.Ε. Λούρου τον Δεκέμβριο του 2017

Ποινική δίωξη για τυχόν ευθύνες για τις πλημμύρες που καταγράφηκαν στη Δ.Ε. Λούρου Πρέβεζας τον Δεκέμβριο του 2017 (δείτε ΕΔΩ) έχει ασκήσει η Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας στο Δήμο Πρέβεζας (στο πρόσωπο του τότε Αντιδημάρχου Λούρου Θοδωρή Κατσαούνου).

Σύμφωνα με το σχετικό κλητήριο θέσπισμα του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ορίζεται δικάσιμος για τη συζήτηση της ποινικής αυτής υπόθεσης ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας στις 20/01/2021.

Η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας συνεδρίασε σήμερα, 7 Ιανουαρίου 2021, και εξουσιοδότησε ομόφωνα το νομικό σύμβουλο του Δήμου Πρέβεζας να παρασταθεί στο δικαστήριο και να υποστηρίξει τον τότε Αντιδήμαρχο Λούρου κ. Κατσαούνο.

Θυμίζουμε ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση, κάτοικοι του Λούρου είχαν απευθυνθεί στην Εισαγγελία και με τον δικηγόρο τους είχαν προχωρήσει σε υποβολή παράστασης πολιτικής αγωγής (δείτε ΕΔΩ).

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής αναφέρθηκε ότι ενδεχομένως η υπόθεση να έχει και αστικές συνέπειες για το Δήμο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση με πληγέντες από καιρικά φαινόμενα είχε τότε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σε πολιτικό επίπεδο τόσο τοπικά όσο και εθνικά, καθώς μπήκαν ζητήματα για το ποιος φορέας της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι αρμόδιος ή δεν είναι για τον καθαρισμό ρεμάτων κ.ο.κ. και κάποιους μήνες αργότερα υπήρξαν και νομοθετικές παρεμβάσεις που ξεκαθάριζαν τις αρμοδιότητες.