Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 11:58

Στην ΚΤΥΠ την Τετάρτη ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος – Στο “τραπέζι” και πάλι το νέο Νοσοκομείο – Αναλυτικό ρεπορτάζ...

Είχαμε αναφερθεί σε ρεπορτάζ μας στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ), στο θέμα της διεκδίκησης ενός νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα.

Το αίτημα αυτό της τοπικής κοινωνίας φαίνεται πως “ζεσταίνεται” για τα καλά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, την Τετάρτη ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος θα επισκεφθεί την εταιρεία “Κτιριακές Υποδομές”, όπου θα έχει προγραμματισμένη συνάντηση με στέλεχος των τεχνικών υπηρεσιών της ΚΤΥΠ, που έχει χρεωθεί το ζήτημα της ανέγερσης νέου Νοσοκομείου στην Πρέβεζα.

Αξίζει να σημειωθεί πως και αυτή η συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Πρέβεζας πραγματοποιείται πριν τη σύγκληση της Επιτροπής που θα διεκδικήσει το νέο Νοσοκομεό, και η οποία έχει προκύψει από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.

Η Επιτροπή αυτή δεν έχει μάλιστα συνεδριάσει ακόμη παρότι έχουν περάσει τρεις μήνες.

Υπάρχουν όμως και νέα δεδομένα, τα οποία σας είχαμε περιγράψει και πριν μία εβδομάδα στο ρεπορτάζ μας:

  • Η μελέτη είναι δεδομένο πως θα περιλαμβάνει βιοκλιματικά στοιχεία για νέο Νοσοκομείο.

  • Υπάρχει ξεκάθαρα πλέον ως κυβερνητική επιλογή να συμμετέχουν και ιδιωτικά κεφάλαια στο project.

Αν αυτό μπορεί ή όχι να γίνει θα αποτελέσει θέμα συζήτησης. Όχι τόσο για ζητήματα ιδεολογικά, όσο ζητήματα αποτελέσματος. Αν δηλαδή η Πρέβεζα θα αποκτήσει ένα νέο σύγχρονο νοσοκομείο ή απλώς ένα κτίριο που δε θα μπορεί να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους πολίτες ανεξαρτήτου εισοδήματος...