Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 14:28

Επιμελητήριο Πρέβεζας: Ποιοι δικαιούνται 40% μείωση στο ενοίκιο και ποιοι 100% μείωση

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του ότι τα επαγγελματικά  μισθώματα του Ιανουαρίου 2021 διακρίνονται ως προς τη μείωσή τους σε τρεις κατηγορίες:

Μείωση 100%: Μόνον στα επαγγελματικά μισθώματα συγκεκριμένων κατηγοριών επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή κατά την εορταστική περίοδο του Δεκεμβρίου 2020 μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2021. Συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών. Ωστόσο, τον Φεβρουάριο από μηδενικό ενοίκιο θα κληθούν να καταβάλλουν προςτους ιδιοκτήτες το 20% μισθώματος δηλαδή θα εχουν έκπτωση 80%.

Μείωση 40%: Στα επαγγελματικά μισθώματα των επιχειρήσεων που έχουν χαρακτηριστεί ως “πληττόμενες” και τα μισθώματα της κύριας (και φοιτητικής) κατοικίας των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εργασίας και συνεπώς οι μισθωτές πρέπει να καταβάλουν το 60%.

Καμία μείωση: Στα μισθώματα των επιχειρήσεων που συνεχίζουν τη λειτουργία τους όπως σουπερμάρκετ, φαρμακεία κλπ. Στα μισθώματα κατοικιών για τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους, τους επιχειρηματίες, τους εμπόρους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εισοδηματίες και κάθε άλλη κατηγορία ενοικιαστών κύριας κατοικίας. Στα μισθώματα δευτερεύουσας κατοικίας, εξοχικής, προσωρινής διαμονής και μισθώσεων για κάθε άλλο είδος χρήσης πλην της κύριας κατοικίας εργαζόμενου του οποίου η σύμβαση εργασίας έχει ανασταλεί λόγω της αναγκαστικής διακοπής της λειτουργίας της επιχειρήσεως στην οποία εργάζεται.