Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 20:51

Ανάπτυξη Τώρα: "Για ποιο λόγο ο Δήμαρχος Πρέβεζας δεν υλοποιεί την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας για το αίτημα του νέου Νοσοκομείου"

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη "Ανάπτυξη Τώρα": 

Μέσω δημοσιευμάτων στον τοπικό Τύπο, αλλά και από τα χείλη του ίδιου του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, ενημερωθήκαμε πως θα βρεθεί και πάλι στην ΚΤΥΠ, όπου θα έχει συνάντηση εργασίας για το θέμα του νέου Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Ο κ. Γεωργάκος φαίνεται να χαράσσει για όλα τα ζητήματα προσωπική στρατηγική, αλλά κάποιος πρέπει να του υπενθυμίσει ότι είναι Δήμαρχος Πρέβεζας και κάτι τέτοιο είναι ανεπίτρεπτο για το συμφέρον των δημοτών και της τοπικής κοινωνίας.

Προκύπτουν λοιπόν ζητήματα:

1ον: Για ποιο λόγο ο Δήμαρχος Πρέβεζας δεν υλοποιεί την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας για το αίτημα του νέου Νοσοκομείου. Στις 12 Οκτωβρίου το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας αποφάσισε να συγκροτήσει Επιτροπή από φορείς και να διεκδικήσει το καθολικό αίτημα της πρεβεζάνικης κοινωνίας.

Για ποιο λόγο δεν συγκαλεί την Επιτροπή, ακυρώνοντας στην πράξη μία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου;

Στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αναφέρεται ρητά ότι θα ζητήσει τη συνδρομή των δημοτικών παρατάξεων μέσω της Επιτροπής.

Για ποιο λόγο δεν το κάνει;

2ον: Στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας ρητά έχει αποτυπωθεί ότι θα διεκδικήσουμε νέο δημόσιο σύγχρονο Νοσοκομείο.

Υπάρχει κάτι άλλο ως πιθανότητα και το γνωρίζει μόνον ο Δήμαρχος;

Οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων είναι δεσμευτικές για το Δήμαρχο. Δεν μπορεί ο Δήμαρχος να μην τις υλοποιεί ή να τις υλοποιεί σε όποιο χρονικό διάστημα το επιθυμεί.

3ον: Έχουν ζητήσει οι άλλοι φορείς να συγκληθεί η Επιτροπή και ο Δήμαρχος δεν έχει απαντήσει;

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση “Ανάπτυξη Τώρα”, στο πλαίσιο της θεσμικής της ιδιότητας ως δημοτική παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, προέβη σε συγκεκριμένες ενέργειες με στόχο να βοηθήσει με τις δυνάμεις της στην ανάδειξη του ζητήματος της ενίσχυσης του υπάρχοντος νοσοκομείου και στη διεκδίκηση της ανέγερσης ενός νέου στην Πρέβεζα.

Στις 12 Οκτωβρίου προκαλέσαμε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας με διευρυμένη σύνθεση από όπου προέκυψε η συγκρότηση Επιτροπής που θα διεκδικήσει ένα νέο νοσοκομείο και την ενίσχυση του υπάρχοντος.

Στις 27 Οκτωβρίου ο επικεφαλής της παράταξης Γεώργιος Νίτσας με επιστολή του στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη ζήτησε ενημέρωση για το πως μπορεί η Περιφέρεια Ηπείρου να σταθεί έμπρακτα αρωγός στην προσπάθεια για νέο νοσοκομείο.

Στις 17 Νοεμβρίου ο Περιφερειάρχης με απαντητική του επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η Περιφερειακή Αρχή είναι πρόθυμη να συνδράμει κάθε προσπάθεια για την ανέγερση νέου νοσοκομείου, όμως η αρμοδιότητα για έργα της συγκεκριμένης κατηγορίας ανήκει στο Υπουργείο Υγείας, το οποίο αποφασίζει και εγκρίνει την κατασκευή νέων ή και την επέκταση ήδη λειτουργούντων.

Επιπλέον ο κ. Καχριμάνης τονίζει ότι η Περιφέρεια συνδράμει όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που ανακύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού σύμφωνα με αιτήματά τους.

Στις 17 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε από τον Περιφερειάρχη η κατανομή 570.000 ευρώ από πόρους του ΥΠΕΣ, για έργα αναβάθμισης του υπάρχοντος νοσοκομείου Πρέβεζας.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” επιμένει πως οι καιροί αυτοί δεν αρμόζουν σε λογικές στείρας αντιπολίτευσης.

Έτσι πορεύεται και έτσι θα συνεχίσει.

Καμία ημέρα στην αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να χάνεται είτε ως αντιπολίτευση είτε ως δημοτική αρχή.

Ας ελπίσουμε να το αντιληφθεί κάποια στιγμή και η δημοτική αρχή του Νίκου Γεωργάκου.