Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 12:40

Καταγγελίες για μετατροπή των νοσοκομείων σε εμβολιαστικά κέντρα – Διαψεύδει το Υπουργείο

Στην καταγγελία ότι οι εμβολιασμοί των πολιτών κατά του κορονοϊού θα γίνουν σε νοσοκομεία αντί για τα προβλεπόμενα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα, προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο κ. Γιαννάκος, ηλικιωμένοι λαμβάνουν μηνύματα για να εμβολιαστούν σε νοσοκομεία.

Ο ίδιος, μιλώντας στο Sputnik, απέδωσε το γεγονός αυτό στο ότι τα εμβολιαστικά κέντρα δεν έχουν στελεχωθεί με το αναγκαίο προσωπικό. Πρόσθεσε ότι η αλλαγή θα σημάνει, επίσης, μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες πολίτες που θα υποχρεωθούν να προσέλθουν στα νοσοκομεία για να κάνουν το εμβόλιο.

Το Υπουργείο από την πλευρά του διαψεύδει τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και υποστηρίζει ότι ο σχεδιασμός για τον εμβολιασμό υλοποιείται κανονικά.

Όπως είχαμε αποκαλύψει σε ρεπορτάζ μας στο atpreveza.gr ως εμβολιαστικά κέντρα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί το Νοσοκομείο Πρέβεζας, τα 4 Κέντρα Υγείας και το ιατρείο του Λούρου.

Σε οξύ τόνο ήταν η αντίδραση του του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσου Ηλιόπουλου:

“Εδώ και πέντε μέρες καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άρση του καθεστώτος πατέντας, ώστε περισσότερες φαρμακοβιομηχανίες της Ευρώπης να μπορούν να παράξουν μαζικά το εμβόλιο και να εξασφαλιστεί η έγκαιρη προσφορά των αναγκαίων δόσεων, ώστε να προχωρήσει γρήγορα ο εμβολιασμός και να μην χαθεί και το 2021, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να σφυρίζει αδιάφορα και αρνείται να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να επισπευσθεί ο εμβολιασμός των πολιτών.

Την ίδια ώρα το μπάχαλο συνεχίζεται, αυτή τη φορά επειδή το δήθεν σχέδιο που είχαν με τα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα εξελίσσεται σε φιάσκο και αναγκάζονται να μετατρέψουν τα νοσοκομεία σε κέντρα εμβολιασμού, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ηλικιωμένων. Το «επιτελικό κράτος» όχι μόνο δεν έχει τη δυνατότητα διενέργειας κατ’ οίκον εμβολιασμού, αλλά ούτε καν τα ραντεβού των ηλικιωμένων να είναι σε δομές κοντά στον τόπο διαμονής τους. Και φυσικά, δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη για όσους έχουν κινητικά προβλήματα και δυσκολία μετακίνησης εκτός του τόπου της κατοικίας τους”.