Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 23:32

Αυξάνει το ποσοστό του στην ΕΤΑΝΑΜ ο Δήμος Πρέβεζας – Ποιες μετοχές εξαγόρασε...

Με απόφαση που ελήφθη στις 28 Δεκεμβρίου 2020, σε μία συνεδρίαση δια περιφοράς (δείτε ΕΔΩ την απόφαση), το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας αποφάσισε τη μετατροπή της εταιρείας «Αναπτυξιακή Νοτίου Ηπείρου Αμβρακικού – Αναπτυξιακή Ανώνυμη εταιρεία ΟΤΑ» (δ.τ.«ΕΤΑΝΑΜ ΑΕ ΟΤΑ»), σε Αναπτυξιακό Οργανισμό.

Η μετατροπή αυτή δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες τόσο στον αναπτυξιακό -πλέον- οργανισμό, ενώ δημιουργεί προϋποθέσεις για στενότερη συνεργασία με τους Δήμους.

Ο Δήμος Πρέβεζας όμως δεν έμεινε εκεί, αλλά πήρε απόφαση και για εξαγορά επιπλέον μετοχών.

Ο Δήμος Πρέβεζας συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της «ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. Ο.Τ.Α.» με το ποσό των 3.540,00€, ήτοι ποσοστό 1,4192% του μετοχικού κεφαλαίου (354 μετοχές των 10,00€ η καθεμία).

Αποφάσισε όμως επιπλέον την εξαγορά 736 μετοχών ονομαστικής αξίας 7.360,00 ευρώ από τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας, Βόνιτσας και Αγρινίου, τον Κηπευτικό Συνεταιρισμό Πρέβεζας, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Τράπεζας Πειραιώς.

Με την μεταβίβαση των παραπάνω μετοχών ο Δήμος Πρέβεζας αυξάνει τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας σε 4,3699% ( από 1,4192%).

Ψιλά γράμματα” ενδεχομένως, ωστόσο θα μπορούσε το θέμα, που είναι σημαντικό, να έρθει με καλύτερες προϋποθέσεις σε μία συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, κάτι που τόνισε και η δημοτική παράταξη “Στροφή στο Μέλλον”.