Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 00:15

Οι φαρμακοποιoί στη “μάχη” για τη διαδικασία των ραντεβού εμβολιασμού – Βαγγέλης Κύρλας: “Θα εξυπηρετήσουμε με αίσθημα ευθύνης τον κόσμο”

Οι φαρμακοποιοί ανά τη χώρα έχουν μπει σε μία διαδικασία ιδιότυπης “επιστράτευσης”, ώστε να βοηθήσουν στη “μάχη” των ραντεβού εμβολιασμού.

Το www.atpreveza.gr επικοινώνησε με το μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πρέβεζας-Λευκάδας και εκπρόσωπο του Συλλόγου στον πανελλήνιο φαρμακευτικό Σύλλογο Βαγγέλη Κύρλα, ο οποίος μας ανέφερε: “Οι φαρμακοποιοί θα εξυπηρετήσουμε με αίσθημα ευθύνης τον κόσμο. Ειδικά τους ανθρώπους που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο και αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να κλείσουν το ραντεβού τους.

Θεωρώ πως έχουμε και έναν διττό ρόλο, να πείσουμε τον κόσμο πως πρέπει να κάνει το εμβόλιο. Έχει πραγματοποιηθεί σεμινάριο στους φαρμακοποιούς και έχουμε εκπαιδευτεί για το πως λειτουργούν τα εμβόλια και με ποιον τρόπο πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο.

Η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού είναι σχετικά εύκολη. Θα πρέπει ο πολίτης να έχει μαζί του την ταυτότητά του, το ΑΜΚΑ του, ένα ΑΦΜ και έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου. Θα εκτυπώσει την επιβεβαίωσή του και μαζί με τον φαρμακοποιό θα διαλέξει το ραντεβού του.

Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα και για μία αλλαγή.

Αυτή τη στιγμή κάνουν το εμβόλιο οι άνω των 85 ετών”.

Στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr (δείτε ΕΔΩ), μπορεί κάποιος να λάβει απαντήσεις για τη διαδικασία.