Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 11:37

Έφτασε στο ΓΝ Πρέβεζας ο νέος αξονικός τομογράφος 16 τομών – Δικαιώνεται η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τις ενέργειές της

Ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για την ποιότητα των υπηρεσιών του ΓΝ Πρέβεζας προς τους πολίτες είναι η σημερινή, καθώς το Νοσοκομείο παρέλαβε τον νέο αξονικό τομογράφο 16 τομών, που αντικαθιστά τον παλιό που λειτουργούσε από το 2004 και ήταν παλαιότερης τεχνολογίας. Επιβεβαιώνεται έτσι πλήρως το ρεπορτάζ του atpreveza.gr στις 11 Ιουλίου 2020 (δείτε ΕΔΩ), που είχε ενημερώσει για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Θα πρέπει όμως να αποδοθούν τα του Καίσαρως τω Καίσαρι στη συγκεκριμένη υπόθεση, για να μην εμφανίζονται πολιτικοί παράγοντες του τόπου και “κυβερνητικά στελέχη” ως... τιμητές.

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια μέσω του διοικητή της, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Νικολόπουλου, με επιστολή στις 25-7-2018 προς τον τότε Διοικητή του Νοσοκομείου Μίλτο Παππά (δείτε ΕΔΩ), ανακοίνωσε την απόφαση για την προμήθεια νέου Αξονικού Τομογράφου δεκαέξι (16) τομών, για τις ανάγκες του Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Ακολούθησε η υπογραφή του τότε Υφυπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη το Νοέμβριο του 2018 σε ένα αποκαλυπτικό έγγραφο που έφερε στο φως της δημοσιότητας το atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ), για χρήματα για αξονικό στο ΓΝ Πρέβεζας μέσα από το συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens.

Παρ' όλα αυτά ο διαγωνισμός που έκανε το Νοσοκομείο απέβη άγονος, καθώς ήταν απαραίτητη μία τροποποίηση στους όρους, ώστε να μπορέσει να βρεθεί ανάδοχος. Η νέα διοίκηση της 6ης ΥΠΕ παρουσίασε αδικαιολόγητη κωλυσιεργία (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ), παρ' όλα αυτά έστω και με καθυστέρηση προχώρησε στην αποδοχή της πρότασης του Νοσοκομείου για την τροποποίηση της δαπάνης προμήθειας και συντήρησης του αξονικού τομογράφου και ο διαγωνισμός προχώρησε, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σήμερα λέγοντας “τέλος καλό, όλα καλά”.

Μετά από μία επιτυχία, καλό είναι να γίνεται μνημόνευση όσων δούλεψαν γι' αυτή και φυσικά και στους εργαζόμενους στις διοικητικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου. Όπως επίσης θα πρέπει να μνημονευθεί και ο ρόλος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, καθ' όλη τη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας, ο οποίος έδωσε μεγάλες “μάχες” για την αναβάθμιση των υποδομών του ΓΝ Πρέβεζας, διεκδικώντας ό,τι περισσότερο.

Γιατί στα θετικά εμφανίζονται “πολλοί πατέρες” και συνήθως... όψιμοι!