Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 18:28

Ανοίγει το λιανεμπόριο, κομμωτήρια, ΚΤΕΟ, κέντρα αισθητικής και διαιτολογίας-Παραμένουν σε αναστολή κυνήγι και ψάρεμα

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής, των ΚΤΕΟ και των υπηρεσιών διαιτολογίας σε όλη τη χώρα από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας πως εξαιρούνται οι «κόκκινες» περιοχές όπου εφαρμόζονται μέτρα αυστηρού lockdown, όπου τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με click away.

Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας θα είναι 7:00-20:00 ενώ οι πολίτες για να μετακινούνται για τις συγκεκριμένες δραστηριότητες θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα με τον αριθμό 2 στο 13033, το οποίο θα έχει ισχύ δύο ώρες.

Όπως επισήμανε ο υπουργός θα ισχύσουν και πάλι τα μέτρα που αφορούν τους πελάτες ανά τετραγωνικό (μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: 4 άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. 1 άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως) και τα ραντεβού (για κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ) καθώς και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορωνοϊού. 

Για τις εκκλησίες τονίστηκε πως θα ανοίξουν και πάλι στις 24/1 και παραμένει το μέτρο ένα άτομο ανά 25 τ.μ. με ανώτατο όριο τα 50 άτομα, ενώ προς το παρόν παραμένουν σε αναστολή το κυνήγι και το ψάρεμα. 

Tο ωράριο για απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένει από τις 21:00 έως τις 05:00, ενώ παραμένει και η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό.