Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 00:26

Ασταμάτητα τα προβλήματα στην Π.Ε. Πρέβεζας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Διαστάσεις έχουν λάβει τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι έντονες βροχοπτώσεις σχεδόν σε όλη την έκταση της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

Στις κατολισθήσεις και τις καθιζήσεις που καταγράφονται σχεδόν καθημερινά κυρίως σε αγροτικούς δρόμους ήρθε να προστεθεί μια επικίνδυνη καθίζηση στο οδόστρωμα της παραλιακής εθνικής οδού Πρέβεζας Ηγουμενίτσας, κοντά στην Γέφυρα της Δέσπως.

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Πρέβεζας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας σοβαρές ζημιές καταγράφονται στον πρώην δήμο Ζαλόγγου αλλά και στον πρώην δήμο Λούρου στα δημοτικά διαμερίσματα Κοτσανόπουλου, Σκιαδά, Βρυσούλας και Ρεματιάς.

Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται ένα σπίτι στην Κρυοπηγή το οποίο θεωρείται μη κατοικήσιμο, ενώ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει σπίτι στο Σκεπαστό αλλά και στο Άνω Κοτσανόπουλο.

Την ίδια στιγμή έντονα είναι τα προβλήματα και στον Μύτικα, όπου εκφράζονται φόβοι πως η καθίζηση θα συνεχιστεί προς τις κατοικίες, ενώ και στην εθνική οδό Πρέβεζας-Ιωαννίνων, στο ύψος του Μιχαλιτσίου υπάρχει μια επικίνδυνη καθίζηση του οδοστρώματος, η οποία εγκυμονεί κινδύνους για τα διερχόμενα οχήματα ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες.

«Δυστυχώς παρά τις έντονες προσπάθειες μέχρι σήμερα δεν είχαμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα τόσο από το Υπουργείο Ανάπτυξης όσο και το Υπουργείο Εσωτερικών για κάποια χρηματοδότηση» τόνισε ο δήμαρχος Πρέβεζας υπογραμμίζοντας πως και να υπάρξει χρηματοδότηση δεν θα είναι δυνατή η οριστική αποκατάσταση των ζημιών.

«Θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην αποκατάσταση των ζημιών με πνεύμα αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν» τόνισε ο κ. Μπαΐλης απευθυνόμενος στο δημοτικό συμβούλιο και πρότεινε να παραχωρηθεί το κοινοτικό γραφείο ή το σχολείο της Κρυοπηγής για προσωρινή φιλοξενία της οικογένειας, της οποίας το σπίτι κρίθηκε ακατάλληλο για κατοίκηση.

Ταυτόχρονα θα γίνουν προσπάθειες σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα για να βρεθεί μία νέα έκταση για την άτυχη οικογένεια αλλά και για την εύρεση ενός λυόμενου σπιτιού.

Ο δήμαρχος Πρέβεζας πάντως εξέφρασε την ανησυχία του ότι οι ζημιές μπορεί να είναι και μεγαλύτερες αφού τα έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και επισήμανε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή επιφυλακή για την καταγραφή των προβλημάτων και τη λύση τους, όπου αυτή είναι δυνατή.