Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 11:05

Γονείς μέλη της Συνέλευσης Συντονισμού Εργαζομένων Ανέργων Πρέβεζας: Να ανοίξουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσαν οι γονείς-μέλη της Συνέλευσης Συντονισμού Εργαζομένων Ανέργων Πρέβεζας:

“ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

 

Χαιρετίζουμε την πανελλαδική πανεκπαιδευτική

κινητοποίηση τη Πέμπτη 21/1 από «πρωτοβουλίες αγώνα»

φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών ενάντια στο νόμο Κεραμέως

 

Η νέα χρονιά μας βρίσκει αντιμέτωπους πάλι με την ίδια εγκληματική πολιτική. Η κυβέρνηση της ΝΔ 10 μήνες τώρα δεν παίρνει ούτε τα στοιχειώδη μέτρα για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας – Παιδείας, αφήνοντας τον λαό εκτεθειμένο απέναντι στην εξελισσόμενη πανδημία.

Στα σχολεία η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια ολέθρια τακτική για τη μόρφωση και την υγεία των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών. Έτσι, μετά από δύο ολόκληρους μήνες λοκντάουν, κι ενώ έχουμε ξεπεράσει τους 5.000 νεκρούς, τους εκατοντάδες διασωληνωμένους και τη συνεχόμενη και καθημερινή πίεση του Ε.Σ.Υ., έρχεται το ΥΠ.ΠΑΙΔ. και ανοίγει τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, της προσχολικής και της ειδικής αγωγής από τις 11/1/21, ενώ τα Γυμνάσια και τα Λύκεια οδηγούνται σε νέα παράταση του κλεισίματος στο αόριστο μέλλον και στη συνέχιση της τηλεκπαίδευσης.

Το σχέδιο του ΥΠΑΙΘ για το άνοιγμα των σχολείων, ξεκινώντας από την πρωτοβάθμια, είναι μόνο για επικοινωνιακή διαχείριση και όλα δείχνουν ότι θα οδηγηθεί σε ναυάγιο. Για μια ακόμα φορά επαναλαμβάνεται η ίδια χρεοκοπημένη συνταγή του περασμένου Σεπτέμβρη καθώς μέσα στους τελευταίους δύο μήνες, δεν προκρίθηκε και δεν υλοποιήθηκε κανένα νέο μέτρο προστασίας που να διαφοροποιεί την προηγούμενη κατάσταση, όπως καταγράφηκε τον Νοέμβριο, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία. Δεν προχώρησε η μείωση των μαθητών στις τάξεις, δεν έγιναν προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι ανάγκες, δεν έχουν διαμορφωθεί αίθουσες και χώροι που θα στεγάσουν μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Είναι φανερό ότι για μια ακόμα φορά η πολιτική της κυβέρνησης αφήνει τα Δημόσια Σχολεία ανοχύρωτα απέναντι στην πανδημία, εκθέτοντας ολόκληρη τη σχολική κοινότητα. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε μιλάμε για μια ακόμα χαμένη εκπαιδευτική χρονιά με σοβαρές συνέπειες για την πλειοψηφία των μαθητών.

Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση προωθούν την αντιδραστική τους ατζέντα, με την λειτουργία της «Τράπεζας Θεμάτων», την θεσμοθέτηση βάσης εισαγωγής στα ΑΕΙ, την μείωση των δαπανών για την Παιδεία κλπ.

Όσο το αγαθό της εκπαίδευσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν, καθολικά για όλα τα παιδιά, εμείς οι γονείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας.

Δε θέλουμε άλλη μια χαμένη σχολική χρονιά.

Ο μόνος δρόμος είναι να ενωθούμε και να αγωνιστούμε διεκδικώντας:

  • Να ανοίξουν όλα τα σχολεία με ασφάλεια, με μείωση των μαθητών με μέγιστο τα 15 παιδιά ανά τμήμα. Να ανοίξουν τα πανεπιστήμια με 50 φοιτητές ανά αμφιθέατρο. Να αποσυρθεί ο νόμος Κεραμέως .Όχι αστυνομία στα πανεπιστήμια και στους ταξικούς φραγμούς.

 

 

  • Να προσληφθεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό με μόνιμη σχέση εργασίας.

  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα, δωρεάν τεστ στα σχολεία, ώστε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη ιχνηλάτηση. Να συνταγογραφείται το test covid-19 και να είναι δωρεάν για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

  • Να ανοίξουν τις ήδη υπάρχουσες κλειστές αίθουσες στα σχολεία, να δημιουργηθούν νέες. Θέλουμε σχολικά κτίρια που καλύπτουν τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες.

  • Να γίνει έγκαιρος εμβολιασμός για όλους, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες.

  • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία. Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στα σχολεία.

  • Να προσληφθεί το απαιτούμενο προσωπικό καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας.

  • Να μην προχωρήσει η κυβέρνηση τώρα σε καμιά αλλαγή στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ. Καμιά αλλαγή που μειώνει εισακτέους και αποκλείει μαθητές από σχολές της επιλογής τους.

  • Να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων. Να μην εφαρμοστεί για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου.

  • Να ξαναδιδαχθεί η ύλη ενάντια στις κοινωνικές ανισότητες – τους αποκλεισμούς (που εντάθηκαν από την τηλεκπαίδευση). Άμεση περικοπή για τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. Καμιά βαθμολογία και τηλεαξιολόγηση.

  • Άμεση έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα Λύκεια, με τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ουσιαστική λειτουργία με όλο το αναγκαίο προσωπικό στα Ειδικά Σχολεία.

  • Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων.

  • Να δοθούν σε όλα τα παιδιά τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γρήγορο internet με ευθύνη του κράτους. Κανένας μαθητής εκτός εκπαίδευσης – καμιά απουσία σε μαθητή που δεν έχει τα μέσα να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση.

  • Να αποσυρθεί εδώ και τώρα το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση! Ουσιαστική αναβάθμιση της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης, ισότιμης και πλήρως ενταγμένης στο δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης και στο Υπουργείο Παιδείας.

  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εκπαίδευση των παιδιών που διαμένουν σε δομές προσφύγων.

  • Γενναία αύξηση των δαπανών για την Παιδεία και όλων των υποστηρικτικών δομών της.

  • Ενιαίο δημόσιο και δωρεάν 12χρονο, υποχρεωτικό σχολείο για όλα τα παιδιά με δίχρονη προσχολική αγωγή.

 

Είναι καιρός να ακουστεί παντού ότι όλα τα παραπάνω μπορούν και πρέπει να γίνουν. Αρκεί να σταματήσουμε την κυβέρνηση να προκρίνει διορισμούς αστυνομικών και μισθοφόρων στο στρατό, επιδοτήσεις εκατομμυρίων σε εξοπλιστικές δαπάνες, σε εφοπλιστές και επιχειρηματίες, σε τηλεοπτικά κανάλια, εταιρείες διοδίων, κλινικάρχες και διαγνωστικά κέντρα, μάσκες – αερόστατα κλπ

 

Γονείς που συμμετέχουν

στη Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων Ανέργων Πρέβεζας

Γενάρης 2021”