Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 18:11

Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών ΠΕ:"Η Κεραμέως «γράφει ιστορία». Απολύει αναπληρωτές, ελαστικοποιεί τις εργασιακές σχέσεις και καταστρατηγεί αξιοκρατικές διαδικασίες προσλήψεων"

Το Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών ΠΕ Πρέβεζας απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ως Αυτόνομο Δίκτυο Εκπαιδευτικών Π.Ε. είχαμε καταγγείλει και ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας, για τον απαράδεκτο και επαίσχυντο τρόπο των τρίμηνων συμβάσεων από το Υπουργείο Παιδείας με σκοπό την κάλυψη των κενών, που δημιουργήθηκαν λόγω των εκπαιδευτικών οι οποίοι εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες.

Το εκπαιδευτικό κίνημα είχε υπογραμμίσει πως η συγκεκριμένη πολιτική απόφαση του ΥΠΑΙΘ οδηγεί στην περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και στην καταστρατήγηση της σειράς του πίνακα προσλήψεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και θα πρέπει άμεσα να καταργηθεί.

Δυστυχώς, σήμερα αποτυπώνονται με τον πλέον καθαρό τρόπο τα αδιέξοδα που δημιούργησε η κα. Κεραμέως, καθώς με την υπογραφή της θ’ απολύει αυτές τις μέρες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς τρίμηνων συμβάσεων που δεν καλύπτουν αποκλειστικά κενό «covid-19» και δε συζητά καν το ενδεχόμενο για μετατροπή των συμβάσεων σε καθεστώς κανονικών αναπληρωτών, με ίσους όρους, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. Είναι η πρώτη φορά που κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου και ενώ συνάμα υπάρχουν ακάλυπτες εκπαιδευτικές ανάγκες, οδηγούνται σε μαζική απόλυση αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, οι οποίοι «μένουν στον αέρα». Παράλληλα, το γεγονός αυτό θα έχει, επίσης, αρνητικό παιδαγωγικό αντίκτυπο, διότι πολλοί μαθητές θ’ αλλάξουν εκπαιδευτικό στα μέσα της σχολικής χρονιάς.

Η εκπαιδευτική κοινότητα θα συνεχίσει να παλεύει και να διεκδικεί προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών, που αποτελεί τη μόνη ουσιαστική και βιώσιμη λύση για το Δημόσιο Δωρεάν Σχολείο.

 

 

 

Αυτόνομο ΔΙΚΤΥΟ Εκπαιδευτικών

Αγωνιστικών, Προοδευτικών και Ενωτικών Κινήσεων Π.Ε.