Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 10:41

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: “Οι διευθύνσεις εκπαίδευσης απολύουν εν μέσω πανδημίας συναδέλφους με τρίμηνες συμβάσεις”

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Ν. Πρέβεζας (ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών):

Υπουργείο Παιδείας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης την ίδια στιγμή που δεν έχουν πάρει κανένα μέτρο, εδώ και τόσους μήνες, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείωνκάνουν αγώνα δρόμου να περάσουν ότι προλαβαίνουν από τα αντιεκπαιδευτικά και αντεργατικά σχέδια τους.

Αφού θέσπισε τις τρίμηνες συμβάσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών μέσα σε μία νύχτα, αφού πέρασε τη διάταξη για την πρόσληψη αναπληρωτών από τον εκάστοτε Διευθυντή Εκπαίδευσης μέσα στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, τώρα έρχεται να φέρει και τις απολύσεις, όπου κρίνει ο κάθε φορά Διευθυντής. Σύμφωνα  με εγκύκλιο που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας, καλούνται οι Διευθυντές εκπαίδευσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ίδιοι θα πρέπει να αξιολογήσουν, ως εκπρόσωποι του δημοσίου, αν συνεχίζουν να συντρέχουν λόγοι για τους οποίους έγινε η πρόσληψη τρίμηνης διαρκείας. Έτσι, οι ίδιοι θα πρέπει να κρίνουν «μετά από προσεκτική αξιολόγηση» αν οι λόγοι για τους οποίους έγινε η πρόσληψη εξακολουθούν να υφίστανται, σε διαφορετική περίπτωση να προχωρήσουν στη ΛΗΞΗ της σύμβασης (απόλυση) των συναδέλφων!

Έτσι, σύμφωνα με καταγγελίες συναδέλφων, υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι Διευθύνσεις ετοιμάζονται να απολύσουν αναπληρωτές με τρίμηνη σύμβαση, επειδή κάλυπταν κενό που προέκυψε από άδεια εγκυμοσύνης, που μετατρέπεται σε άδεια λοχίας ή επειδή για διάφορους λόγους δεν εμφανίζεται κενό. Δεν έχουν ίχνος ντροπής!

Πετάνε στην ανεργία συναδέλφους που έχουν αφήσει τα σπίτια τους για να βρούνε ένα μεροκάματο, εντείνοντας την ανασφάλεια στη ζωή τους και αφήνουν τους μαθητές χωρίς εκπαιδευτικούς μέσα σε μία τόσο δύσκολη περίοδο, όπως αυτή της πανδημίας. Την ίδια στιγμή η ανασφάλεια της ανεργίας οδηγεί συναδέλφισσες που έχουν τη χαρά να περιμένουν παιδί, να μην μπορούν να την χαρούν και να φοβούνται να το δηλώσουν, μήπως και η Διεύθυνση «αξιολογήσει» ότι δε χρειάζεται να ανανεωθεί η σύμβασή τους!

Αντίστοιχα σε πολλούς δήμους απολύουν συμβασιούχες καθαρίστριες. Ντροπή!

Την ίδια στιγμή που απολύουν εργαζόμενους στην εκπαίδευση και δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία δεν έχουν κανένα πρόβλημα να δίνουν επιπλέον 3,5 δις για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, δεν έχουν κανένα πρόβλημα δίνουν 30 εκατομμύρια ευρώ για τις προσλήψεις 1000 αστυνομικών για την αστυνόμευση των πανεπιστημίων, να δίνουν δεκάδες σις στους επιχειρηματικούς ομίλους.

ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΚΤΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

  • Καμία απόλυση αναπληρωτή – συμβασιούχου συναδέλφου.
  • Εξίσωση όλων των δικαιωμάτων (εργασιακά, ασφαλιστικά, άδειας) μεταξύ μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
  • Μέτρα στήριξης (στέγαση, σίτιση, μετακίνηση) όλων των συναδέλφων που δουλεύουν μακριά από το τόπο μόνιμης κατοικίας τους.
  • Κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία εδώ και τώρα!
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην Εκπαίδευση.