Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 19:26

Παρατείνεται το lockdown μέχρι την 1η Φεβρουαρίου

Την παράταση του lockdown σε όλη τη χώρα μέχρι την 1 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Συγκεκριμένα, παρατείνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 05:00 με τις εξαιρέσεις που ίσχυαν μέχρι σήμερα, η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η αποστολή sms για την μετακίνησή και η απαγόρευση μετακίνησης μεταξύ των νομών.

Όσον αφορά στο κυνήγι και στο ψάρεμα παρατείνεται η απαγόρευση, με εξαίρεση τις ΠΕ Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης, όπου επιτρέπεται το κυνήγι αγριόχοιρου μόνον εντός των νομών και έως τέσσερα άτομα-κυνηγοί, ανά δύο σε κάθε αυτοκίνητο.

Παράλληλα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι αλλάζει ο αριθμός των επιβαινόντων στα ταξί. Πλέον εκτός του οδηγού επιτρέπεται δύο επιβαίνοντες, από έναν που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Επίσης, από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν και τα καταστήματα ΟΠΑΠ (όχι όμως τα ΟΠΑΠ Play) υπό την προϋπόθεση πάντα ότι αυτό θα επιτραπεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.