Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 15:27

Το Τοπικό Τμήμα Πρέβεζας τους Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης

Μια από τις σημαντικότερες γιορτές του Οδηγισμού σε όλο τον κόσμο είναι η Παγκόσμια ημέρα σκέψης, η οποία γιορτάζεται στις 22 Φεβρουαρίου και αποτελεί μια ειδική ημέρα που οι Οδηγοί σε όλο τον κόσμο σκέφτονται ο ένας τον άλλον και προσφέρουν την ευχαριστία και την εκτίμησή τους για την Παγκόσμια φιλία που βρίσκουν στο Κίνημα του Οδηγισμού. Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε επειδή ήταν τα κοινά γενέθλια του Λόρδου Baden Powel, ιδρυτή του Προσκοπισμού, και της γυναίκας του Olave, που υπήρξε η Παγκόσμια Αρχιοδηγός.

Φέτος το Τοπικό Τμήμα Πρέβεζας αποφάσισε να κάνει πράξη τη φιλία μεταξύ των Οδηγών και γιόρτασε την Ημέρα Σκέψεως μαζί με το Τοπικό Τμήμα Πάτρας στην Πάτρα.

Το Σάββατο λοιπόν στελέχη, μέλη του ΔΣ Πρέβεζας και 30 πουλιά και οδηγοί πήγαν στην Πάτρα όπου συναντήθηκαν με τους οδηγούς της Πάτρας.

P2230148

Το πρόγραμμα της ημέρας, ξεκίνησε στις 11.30πμ με Μεγάλο Παιχνίδι σχετικό με την Ημέρα Σκέψεως και τον Παγκόσμιο Οδηγισμό στην Πλατεία Γεωργίου, όπου παιδικές φωνές διαχύθηκαν σε όλους τους δρόμους της Πάτρας.

Στη συνέχεια η ομάδα της Πρέβεζας επισκέφτηκε την Πανελλήνια Έκθεση Χειροποίητης Κούκλας όπου Οδηγοί από την Πάτρα, Οδηγοί από πολλές πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Πρέβεζα, έφτιαξαν με τα χέρια, σκέφτηκαν με την καρδιά και έστειλαν το μήνυμα τους για την Ημέρα Σκέψης σ’ όλο το κόσμο.

P2230140

Οι κούκλες διατίθονταν προς πώληση και τα έσοδα θα δοθούν στους Γιατρούς του Κόσμου, μικρή συμβολή στο έργο τους για τη “Μείωση της παιδικής θνησιμότητας” και την “Βελτίωση της μητρικής υγείας”. Μέρος από τις κούκλες θα δωριθεί στα παιδιά που ζουν στις Γυναικείες Φυλακές της Θήβας.

P2230190

Το απόγευμα 7.00μμ η ομάδα της Πρέβεζας παρακολούθησε τη γιορτή που είχε οργανώσει το Τοπικό Τμήμα Πάτρας όπου διαδόθηκαν πολλά μηνύματα για την Παγκόσμια Φιλία, την παιδική θνησιμότητα και τη μητρική υγεία και τραγουδήθηκαν πολλά τραγούδια σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα.