Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 11:35

Προβλήματα σε όλο το Νομό Πρέβεζας από την κακοκαιρία – Μεγάλη η ζημιά από την καθίζηση στη Σμυρτούλα

Δύσκολη νύχτα η χθεσινή για τους κατοίκους πολλών κοινοτήτων του Νομού Πρέβεζας, λόγω της κακοκαιρίας.

Σε επικοινωνία που είχε το www.atpreveza.gr με το Δήμαρχο Ζηρού Νίκο Καλαντζή, μας τόνισε ότι σε αρκετά σημεία στην Πέτρα, στον Κερασώνα, στην Τύργια και γενικότερα στον κάμπο της περιοχής, καταγράφηκαν πλημμύρες και υπήρξε συγκέντρωση φερτών υλικών λόγω της βροχόπτωσης.

Στο Δήμο Πάργας ο Δήμαρχος Νίκος Ζαχαριάς ανέφερε ότι ο Αχέροντας “βγήκε” για ακόμη μια φορά, “κατέβασε” φερτά υλικά και δημιούργησε ζημιές σε χωράφια και σταβλικές εγκαταστάσεις στον κάμπο του Φαναρίου.

Στη Δ.Ε. Ζαλόγγου του Δήμου Πρέβεζας, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Σαριάνογλου τόνισε στο atpreveza.gr ότι σημειώθηκε κατολίσθηση στο δρόμο που συνδέει την Καστροσυκιά με το Μεγαδέντρο, καταγράφηκαν πλημμύρες στην Καστροσυκιά, στη Μυρσίνη ο ποταμός Αρέθωνας “ξεχείλισε”, βούλωσαν γέφυρες, ενώ προβλήματα υπήρξαν επίσης στη Λυγιά και το Λουτρό.

Στη Δ.Ε. Λούρου του Δήμου Πρέβεζας, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Νίκο Παγγέ, πλημμύρισαν καλλιέργειες, χρειάστηκαν παρεμβάσεις λόγω λάσπης και υδάτων για να ανοίξουν αγροτικοί δρόμοι στο Κοτσανόπουλο, ενώ προβλήματα στην ηλέκτροδότηση παρουσιάστηκαν στο χωριό Άνω Ράχη. Το σημαντικό ήταν πως δεν υπήρξαν σοβαρές ζημιές σε περιουσίες και σταβλικές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τον κ. Παγγέ.

Στην πόλη της Πρέβεζας γίνονται μέχρι και αυτή τη στιγμή παρεμβάσεις από τη ΔΕΥΑΠ, ώστε να αποφευχθούν ζημιές. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Φώτη Ζέρβα έχουν αποφευχθεί τυχόν σοβαρά προβλήματα εντός του αστικού ιστού και τα συνεργεία της ΔΕΥΑΠ είναι σε εγρήγορση, ώστε να παρέμβουν όποτε απαιτηθεί.

Συνεργεία των τριών Δήμων, αλλά και της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας είναι από το πρωί σε διάφορα σημεία για την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Προβληματισμό έχει προκαλέσει όμως τόσο στη δημοτική αρχή, όσο και στο Σύνδεσμο Ύδρευσης Πρέβεζας-Φιλιππιάδας, η μεγάλη καθίζηση που έχει προκληθεί στην Τ.Κ. Σμυρτούλας και επηρεάζει τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης, που φτάνει μέχρι και τη Λευκάδα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για παρέμβαση που ίσως ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα.