Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 09:47

Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση καθηγητών: “Οι νέες χουντικές απαγορεύσεις δε θα περάσουν! Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεοφάνειο”

Η Μετωπική Αριστερή Παρέμβαση καθηγητών Πρέβεζας απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση-κάλεσμα:

ΟΙ ΝΕΕΣ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ !!!

 

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 28/01, 13:30, έξω από τη Θεοφάνειο Αίθουσα στην κεντρική αγορά της Πρέβεζας, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

(Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας 11-2. Την ίδια απόφαση έχει πάρει και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Πρέβεζας)

 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, διαπιστώνει ότι κάθε μέρα γιγαντώνεται η λαϊκή οργή και αυτό την οδηγεί σε σπασμωδικές κινήσεις και επικίνδυνες αντιδράσεις. Θεωρεί ότι με τον αυταρχισμό και την καταστολή θα επιβάλει την πιο βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική των τελευταίων δεκαετιών.

Έτσι, από 26/1 το πρωί ως την 1/2 ο αρχηγός της ΕΛΑΣ απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, απειλώντας με πρόστιμα χιλιάδων ευρώ τους διοργανωτές και εκατοντάδων ευρώ τους συμμετέχοντες. Την ίδια στιγμή σε δηλώσεις διευκρινίζει πως η απαγόρευση «Δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε προγραμματισμένη συνάθροιση, ενώ επίσης δεν αφορά στην παρουσία πολιτών σε εμπορικά σημεία, καταστήματα κ.λπ.»!!! Κατά την πάγια τακτική των τελευταίων μηνών επικαλούνται την πανδημία... Η τακτική αυτή εξελίσσεται σε αυτογελιοποίηση της κυβέρνησης καθώς πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς μέσα προστασίας, πλήθος επιβατών στοιβάζονται στα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς κανένα μέτρο, ενώ δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο ασφαλούς επαναλειτουργίας των σχολείων και Πανεπιστημίων.

Είναι προφανές ότι η μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο της προηγούμενης Πέμπτης 21/1 θορύβησε την κυβέρνηση, η οποία έχει αποφασίσει να εκμεταλλευτεί την πανδημία για να ξεθεμελιώσει όποια εργασιακά, συνδικαλιστικά, μορφωτικά και πολιτικά δικαιώματα απέμεναν ακόμη όρθια. Σύμμαχος σ’ αυτήν την προσπάθεια οι αργυρώνητοι κονδυλοφόροι της εξουσίας και τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ, που παρέχουν απλόχερη κάλυψη και στήριξη αποπροσανατολίζοντας τον λαό και εξωραΐζοντας την πραγματικότητα.

Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια του αντιδημοκρατικού κατήφορου στον οποίο βαδίζει η κυβέρνηση και είναι ένα ακόμη πλήγμα στα δικαιώματά μας! Το Υπουργείο Παιδείας εξαγγέλλει νέα ωμή και αντιδημοκρατική παρέμβαση στις εκλογικές διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων με υποχρεωτική θέσπιση ενιαίου ψηφοδελτίου και κλείσιμο 460 πανεπιστημιακών τμημάτων, περνά ένα νομοσχέδιο που καταργεί μορφωτικά και δημοκρατικά δικαιώματα της νεολαίας. Η κυβέρνηση απαγορεύει και φιμώνει κάθε φωνή αντίδρασης. Αυτή κυβερνητική επίθεση πρέπει να συναντήσει την ισχυρή αντίσταση του εκπαιδευτικού και εργατικού κινήματος και ν’ ανατραπεί!

Η ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθηγητών Πρέβεζας καλεί την ΕΛΜΕ Πρέβεζας, το Σύλλογο εκπαιδευτικών Π.Ε., τους φοιτητικούς συλλόγους, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τα μαθητικά συμβούλια, το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, τα εργατικά σωματεία της πόλης μας, κάθε συλλογικότητα και πρωτοβουλία εργαζομένων και νεολαίων, να προχωρήσουμε τώρα σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διάρκειας ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα!

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!