Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 11:40

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ: “Η οργή μας γίνεται αγώνας...”

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝ Πρέβεζας:

“Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ 28/01/2021

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 16/02/21

 

Πέρασε ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας και η κυβέρνηση εξακολουθεί να αφήνει το δημόσιο σύστημα υγείας αθωράκιστο. Δεν φτάνει που τα νοσοκομεία όλο αυτό το διάστημα είχαν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου, τώρα μετατρέπονται σε εμβολιαστικά κέντρα, αφήνοντας απροστάτευτους χιλιάδες ασθενείς με άλλα νοσήματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική της φέρνοντας το ένα αντεργατικό- αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο για ψήφιση στη Βουλή, παίρνοντας πίσω δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες με σκληρούς αγώνες.

Προωθεί την ιδιωτικοποίηση των συντάξεων ξεκινώντας από τις επικουρικές, πάνω στο έδαφος που έχει δημιουργήσει η αντιασφαλιστική επίθεση όλων των προκατόχων της. Στόχος τους είναι η απαλλαγή των επιχειρηματιών και του κράτους από το «κόστος» της κοινωνικής ασφάλισης, διασφαλίζοντας έτσι δισεκατομμύρια κέρδη στους μεγαλοεπιχειρηματίες από το τζογάρισμα των ασφαλιστικών εισφορών.

Συνεχίζει να μην ακούει τις φωνές των υγειονομικών για θωράκιση των δημόσιων δομών Υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ) με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ενίσχυση υλικοτεχνικής υποδομής, αύξηση κλινών ΜΕΘ κλπ.

Συνεχίζει να μην ακούει τα σωματεία των εργαζομένων και τις ομοσπονδίες τους για λήψη μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς ,στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ασφαλές άνοιγμα των σχολείων κλπ.

Έχει όμως ορθάνοιχτα τα μάτια και τα αυτιά της στις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και στο χώρο της υγείας. Το είδαμε εξάλλου μέσα στην πανδημία πώς έπεφταν βροχή οι ενισχύσεις στους επιχειρηματίες μοιράζοντάς τους εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας δόθηκαν ψίχουλα.

Είναι πρόκληση εν μέσω πανδημίας και σε αναμονή του τρίτου κύματος ,που όλοι περιμένουν, να μειώνεται η δαπάνη για την υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 572 εκ. ευρώ και για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας κατά 96 εκ. ευρώ.

Προκλητική και κυνική είναι η στάση της κυβέρνησης απέναντι στους χιλιάδες υγειονομικούς. Ενώ η αρμόδια επιτροπή γνωμοδότησε θετικά για την ένταξή μας στα ΒΑΕ , οι υφυπουργοί εργασίας και υγείας ,με την στάση τους στη βουλή, όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν το επάγγελμά μας ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, αντίθετα κυνικά μας ειρωνεύονται και μας συκοφαντούν.

Ο ένας χρεώνει την ευθύνη στους υγειονομικούς που νόσησαν από κορωνοιό και ο άλλος κλείνει τη συζήτηση για την καθολική μας ένταξη στα ΒΑΕ.

Είναι «κόστος» για την κυβέρνηση και για όλους όσοι την στηρίζουν οι δαπάνες για την προάσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Δεν είναι όμως κόστος για αυτούς η διάθεση 30 εκ. ευρώ για την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια, οι φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους, στους καναλάρχες, στους εφοπλιστές ,οι οποίοι πληρώνουν μόνο το 5% των εσόδων του κράτους ενώ για τους εργαζόμενους και τον λαό που πληρώνουν το 95% των εσόδων δεν «Περισσεύει!!!!».

Στο νοσοκομείο Πρέβεζας εργαζόμενοι και ασθενείς δοκιμάζονται καθημερινά από τις πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ που μέρα με τη μέρα το υποβαθμίζουν και ταυτόχρονα αλλοιώνουν το δημόσιο χαρακτήρα του. Ουσιαστική πρόθεση για ανέγερση νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα δεν φαίνεται να υπάρχει και οι 570.000 ευρώ που εγκρίθηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου για τη συντήρηση του υπάρχοντος κτιρίου δόθηκαν κάτω από την αγωνιστική πίεση του κινήματος και αφαιρέθηκαν από την έκτακτη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Δηλαδή δεν είναι επιπλέον χρήματα αλλά αφαιρεθήκαν από κάπου αλλού. Μέσα το 2021 στο Νοσοκομείο θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα περίπου 30 μόνιμοι εργαζόμενοι ενώ ταυτόχρονα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις δεν έχουν γίνει. Προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού προσωπικού δεν γίνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ ταυτόχρονα φαίνεται πως στρατηγική επιλογή Διοίκησης και Κυβέρνησης είναι η μαζική είσοδος Ιατρών με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών.

 

ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ,ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΨΟ.

Όσα μέτρα καταστολής κι αν πάρει η κυβέρνηση με τους συμμάχους της, οι εργαζόμενοι χρειάζονται μόνιμη δουλειά, νοσοκομεία ανοιχτά και στελεχωμένα, σχολεία ανοιχτά με δασκάλους, θέλουν τη ζωή που τους ανήκει τον 21 αιώνα. Γι αυτό θα είμαστε μπροστά στους αγώνες που έρχονται ,συμπορευόμενοι με όλους τους υγειονομικούς της χώρας, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους αυτοαπασχολούμενους κλπ .Έχουμε καθήκον να μετατρέψουμε την οργή μας σε συλλογική διεκδίκηση για ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ,ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ-ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

  • ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΒΑΕ

  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΊΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ

  • ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

  • ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ

  • ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ”.