Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 11:38

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 ανακοίνωσε η Επιτροπή «ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 «ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 ανακοίνωσε η Επιτροπή «ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 «ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή σημειώνει:

Η Επιτροπή «ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 «ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» συγκροτήθηκε από Φορείς, Συλλόγους και πολίτες της Πρέβεζας με σκοπό την προβολή σε τοπικό και εθνικό επίπεδο των επιτευγμάτων των Ηρώων, που προέρχονται από την περιοχή, την υπενθύμιση της στενής σχέσης της Ελλάδας του σήμερα με τους αγώνες και τις θυσίες των αγωνιστών του 1821 και την ανάδειξη της πόλης της Πρέβεζας ως έναν ιστορικό και πολιτιστικό προορισμό.

Στην προσπάθεια μας αυτή είναι σημαντική η στήριξη και συνεργασία με τους εξής φορείς και Ιδρύματα :

-Επιτροπή «Τιμή στο 1821»
-Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου
-Εργαστήριο Ερευνών Νεοελληνικής Φιλοσοφίας Παν/μίου Ιωαννίνων
-Ίδρυμα Μελετών Ιονίου και Αδριατικού χώρου
-Ίδρυμα Δημήτρη και Μαρίας Δεληβάνη

Παράλληλος στόχος μας είναι να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες της Πρέβεζας, και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους και στους καλλιτέχνες του τόπου μας, να εμπλακούν και με το ομαδικό πνεύμα και τις δεξιότητες τους να συμβάλλουν στην ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

Για την επίτευξη του σκοπού μας προγραμματίσαμε μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων. Η διοργάνωση αυτή, εξ αιτίας των εκτάκτων υγειονομικών συνθηκών, αποτέλεσε ένα δύσκολο εγχείρημα και για τον ίδιο λόγο επιφυλασσόμαστε, για την ανακοίνωση και άλλων εκδηλώσεων και δράσεων, εφόσον οι μελλοντικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές συνθήκες και πρωτόκολλα.

*Για τα νέα μας, στοιχεία σχετικά με τις εκδηλώσεις και άλλες ενδιαφέρουσες αναρτήσεις μπορείτε να ανατρέχετε στην ιστοσελίδα μας, preveza1821-2021.gr.

programma1

programma2

programma3

Στο πλαίσιο των δράσεων της Επιτροπής ΠΡΕΒΕΖΑ 1821-2021 «ΙΣΤΟΡΙΑ-ΜΝΗΜΗ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», δρομολογούνται επιπλέον :

1. Ψηφιοποίηση –έκδοση διασωθέντων χειρογράφων και βιβλίων Θεοφανείου Σχολής, αρχείο Βικτωρίας Παπαγεωργίου-Τζούρου.
2. Ψηφιοποίηση στοιχείων για την κατασκευή του ανδριάντα του Οδυσσέα Ανδρούτσου και πρόταση με συνημμένη επίκαιρη μελέτη για την συντήρηση του γλυπτού από τον «Όμιλο για την UNESCO Πρέβεζας»
3. 25η Μαρτίου 2021: Έκδοση και Δημοσίευση στο Διαδίκτυο της εργασίας
«Ολοκαυτώματα κατά την Τουρκοκρατία» του Μιχαήλ Λουκά, καθηγητή Γενετικής, πρώην Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
4. Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής και Διαγωνισμός Ποίησης με θέμα «Θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία»
5. Διοργάνωση διαδικτυακών εκδηλώσεων σε συνεργασία με την Επιτροπή
«Τιμή στο 1821», τις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε στο grdiscovery.com