Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 16:54

Μήνυμα του δήμου Πρέβεζας για την ημέρα μνήμης ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του ολοκαυτώματος

Ο Δήμος Πρέβεζας σήμερα στην παγκόσμια ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του ολοκαυτώματος και ο οποίος με τη συμμετοχή του Δημάρχου Πρέβεζας συμμετείχε ενεργά στην παγκόσμια καμπάνια #We_Remember μαζί με το Δ.Σ. του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, γεγονός που παρουσίασε και το World Jewish Congress, εκφράζει σε κάθε δυνατή έκφραση το «Ποτέ Ξανά!».

Ο Δήμος Πρέβεζας που θρήνησε σε θύματα του ολοκαυτώματος των ναζί, το 94% της εβραϊκής του κοινότητας, σε συνεργασία με το ΚΙΣΕ επιτέλους θα προχωρήσει στην υλοποίηση ενός μνημείου μνήμης και ζωντανής αναφοράς ως γέφυρα της ιστορίας προς τη νέα γενιά, ώστε το μήνυμα του «Ποτέ Ξανά!» να αποτελεί σημείο αναφοράς και απόρροια γνώσης και παιδείας.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ Νίκος Γεωργάκος δήλωσε σχετικά: «Σήμερα στο πανελλήνιο τιμούμε με σεβασμό και αναγνώριση την παγκόσμια ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του ολοκαυτώματος και ιδιαίτερα στο Δήμο μας, όπου η εβραϊκή τοπική κοινότητα εξολοθρεύτηκε σχεδόν ολοκληρωτικά από τη ναζιστική θηριωδία, οφείλουμε να αποτρέψουμε και να καταδικάσουμε κάθε ολοκληρωτική και αντισημιτική έκφραση από κάθε είδους ολοκληρωτισμού. Η αρχή έγινε και σύντομα στο Δήμο μας θα ανεγερθεί το μνημείο μνήμης και τιμής όπως οφείλουμε στην ιστορία και στους συμπολίτες μας που χάθηκαν απάνθρωπα στο ολοκαύτωμα».