Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 23:43

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πρέβεζας: "Οι μαθητές ακόμα μια φορά θα διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για τα σχολεία μας"

φωτό αρχείου φωτό αρχείου

Ανακοίνωση-Κάλεσμα για την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών που θα γίνει σήμερα Πέμπτη και ώρα 13:30 στη Θεοφάνειο, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πρέβεζας.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Οι μαθητές ακόμα μια φορά θα διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για τα σχολεία μας. Δεν σας έχουμε καμία εμπιστοσύνη! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Οι μαθητές γυρίζουμε στα σχολεία μας ακόμα μια φορά την 1η Φλεβάρη. Και γυρίζουμε πιο αποφασισμένοι από ποτέ να διεκδικήσουμε ότι μας στερείτε! Οι πράξεις μιλάνε από μόνες
τους. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας επέλεξαν:

1. Να ανοίξουν τα σχολεία μας τον Σεπτέμβρη με την μάσκα να θεωρείται η μόνη η προστασία. Μικρές αίθουσες, ελλείψεις σε καθηγητές, σε καθαριότητα.

2. Να μην ακούσουν τα δίκαια αιτήματά μας, αντίθετα να μας συκοφαντήσουν, να μας ρίξουν χημικά, να μας εκβιάσουν με αποβολές και εισαγγελέα, και τελικά να ξανακλείσουν τα σχολεία τον Νοέμβρη.

3. Να κάνουμε επί 2μιση μήνες τηλεεκπαίδευση με το σύστημα να πέφτει, να παλεύουμε με τις ώρες μπροστά στον υπολογιστή, αλλά να δώσουμε όλοι κανονικά ατελείωτα διαγωνίσματα μέσω ίντερνετ!

4. Να μας βάζετε απουσίες και όταν αγωνιζόμασταν και όταν δεν είχαμε τον απαραίτητο εξοπλισμό για την τηλεεκπαίδευση.

5. ΝΑ ΦΕΡΕΤΕ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΣΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 5 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ -ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ- ΠΩΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 20.000 ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ. ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ 1η ΛΥΚΕΙΟΥ!

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ! ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!

Αν νομίζετε πως έχετε ξεμπερδέψει μαζί μας κάνετε λάθος. Γυρνάμε στα σχολεία έτοιμοι να αγωνιστούμε. Το μέλλον μας, η μόρφωσή μας, η υγεία μας δεν είναι παιχνίδι στα χέρια κανενός. Οι δικές μας πράξεις μιλάνε επίσης από μόνες τους!

Θέλετε να μας κάνετε να πιστέψουμε πως δεν έχει και πολύ νόημα να αγωνίζεσαι. Πως η κυβέρνηση κάνει ότι μπορεί και πως οι μαθητές έχουν μία μόνο επιλογή. Να το βουλώνουν και να λένε “και ευχαριστώ”.

Ξεχνάτε όμως πως αποδείξαμε πως υπάρχει και άλλη επιλογή για εμάς. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι από ότι έχουμε κάνει ως τώρα, αισθανόμαστε πιο ικανοί και έμπειροι να οργανώσουμε τη διεκδίκησή μας. ΜΑΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ. Για αυτό φέρνετε στα κλεφτά αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια, για αυτό και υλοποιείτε εν μέρει ορισμένες διεκδικήσεις μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΣ!

Γιατί οι ανάγκες μας για υγεία και παιδεία είναι πιο δυνατές. Γιατί η αγανάκτησή μας για τον τρόπο που μας αντιμετωπίζετε είναι πιο δυνατή. Γιατί είμαστε εμείς πιο δυνατοί από ότι έχουμε καταφέρει ως τώρα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 • Απόσυρση του απαράδεκτου νομοσχεδίου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  Να μην ισχύσει σε καμία περίπτωση ΦΕΤΟΣ!
 • Απόσυρση εδώ και τώρα της Τράπεζας Θεμάτων.
 • Φτάνει πια αυτή η “αγωνία” του Υπουργείου για τα τεστ και τα διαγωνίσματα.
  ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑ!
 • Δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία όπου εμφανίζεται κρούσμα.
 • Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη στους 15. Μην τολμήσετε να ανοίξετε τα σχολεία μας όπως τα κλείσατε!
 • Προσλήψεις καθηγητών- Όχι απολύσεις!
 • Επαρκές προσωπικό καθαριότητας- Όχι απολύσεις!
 • Με ευθύνη Υπουργείου Παιδείας, Περιφερειών και Δήμων να βρεθούν κατάλληλοι χώροι για σχολεία με σοβαρά κτηριακά προβλήματα.
 • Μικρότερες διδακτικές ώρες, επαρκή διαλείμματα. Με όλους αυτούς τους τρόπους θα μπορέσει να λυθεί και το ζήτημα με την πολύωρη χρήση μάσκας που δυσκολεύει το μάθημα, ειδικά τώρα μέσα στη βαρυχειμωνιά. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ!
 • Να παρθούν πίσω όλες οι άδικες τηλε-απουσίες που μπήκαν στη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης σε μαθητές που εσείς δεν τους εξασφαλίσατε τους όρους για να συμμετέχουν στο διαδικτυακό μάθημα.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών την Πέμπτη 28 Γενάρη 13:30 στη Θεοφάνειο!

Είμαστε έτοιμοι από την πρώτη κιόλας μέρα για συνελεύσεις στα σχολεία μας και αγωνιστικές διαδικασίες για την εξασφάλιση της υγείας και της μόρφωσής μας.

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ- ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ