Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 15:32

Πολιτική απόφαση-σταθμός του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας υπέρ της αυτονομίας των τοπικών κοινοτήτων – Απομονώθηκε ο Δήμαρχος

Σημαντική πολιτική απόφαση να στηρίξει την αυτονομία των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Πρέβεζας και τον τοπικών Προέδρων με τη διατήρηση της ανεξάρτητης κάλπης (της λεγόμενης 4ης), έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Το ψήφισμα 21 Προέδρων (το παραθέτουμε παρακάτω) τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Πρέβεζας υπερψήφισαν η Δημοτική Συνεργασία, η Ανάπτυξη Τώρα, η Δημοτική Ανατροπή, η Στροφή στο Μέλλον, ενώ ΠΑΡΩΝ ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση και η Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας απείχε της ψηφοφορίας.

Η παράταξη του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου ψήφισε κατά, καθώς ήθελε χρόνο για να δει όλα τα δεδομένα του νομοσχεδίου, ωστόσο η πραγματικότητα είναι πως ο Δήμαρχος φόρεσε και πάλι το “κομματικό κοστούμι” και γι' αυτό απομονώθηκε πολιτικά από τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Αίσθηση προκάλεσε η στάση του Βαγγέλη Ροπόκη και της παράταξής του, που συνεργάζονται με την παράταξη του Νίκου Γεωργάκου. Ο κ. Ροπόκης διαφοροποιήθηκε ξεκαθαρίζοντας πως δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.

Το ψήφισμα αναφέρει:

psifisma

psifisma2

psifisma3