Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021 13:19

“Προίκα” στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΔΕΠΑΝ δίνει ο Δήμος και το έργο του βιολογικού του Αρχαγγέλου

Πολιτικές αναταράξεις προκαλεί η στρατηγική του Δήμου Πρέβεζας, να “περνάει” μέσα από την οικονομική επιτροπή (όπου η παράταξη Γεωργάκου έχει πολύ μεγάλη πλειοψηφία με τις “αλχημείες” της Κυβέρνησης) προτάσεις σημαντικών έργων πολλών εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Είχαμε αναφερθεί (δείτε ΕΔΩ), στην πρόταση για το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας και την προγραμματική σύμβαση με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΔΕΠΑΝ (Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη), όπου ο Δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος είναι μέλος του Δ.Σ.

Είχαμε αναφερθεί επίσης στον βιολογικό του Αρχαγγέλου (δείτε ΕΔΩ). Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, η εισήγηση της δημοτικής αρχής για το έργο με προϋπολογισμό 2.380.000,00 ευρώ, είναι να προστεθεί στην απόφαση και η ακόλουθη παράγραφος:

... έγκριση της σύναψης προγραμματικής σύμβασης με το Δίκτυο Ελληνικών Πόλεων για την Ανάπτυξη (Δ.Ε.Π.ΑΝ.), με σκοπό την ανάληψη από το Δίκτυο Πόλεων της αρμοδιότητας Φορέα Υλοποίησης της Πράξης για την υλοποίηση του αντικειμένου της Υπηρεσίας «Υπηρεσίες επίβλεψης και διαχείρισης έργου», η οποία αφορά σε παροχή υπηρεσιών κάλυψης Διοικητικού κόστους του Φορέα στον οποίον ανατίθενται υπηρεσίες επίβλεψης και διαχείρισης έργου (κατά τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 44 του ν. 4412/2016, ΦΕΚ Α’ 147), στην περίπτωση δυνητικών δικαιούχων που δεν διαθέτουν την απαιτούμενη τεχνική επάρκεια ή έχουν τεχνική επάρκεια αλλά καλούνται να υλοποιήσουν έργα, για τις ανάγκες των οποίων δεν έχουν το απαιτούμενο τεχνικό προσωπικό και πρόκειται να εκχωρήσουν την αρμοδιότητα Φορέα υλοποίησης σε άλλον.

Η κάλυψη αυτή του Διοικητικού κόστους ανέρχεται σε 1,5% του προϋπολογισμού Κατασκευής του έργου «Κατασκευής δικτύου ακαθάρτων οικισμού Αρχαγγέλου Τ.Κ. Σινώπης» δαπάνη η οποία βαρύνει το Πρόγραμμα και όχι το Φορέα μας”.

Η συγκεκριμένη πρόταση αναμένεται να προκαλέσει και πάλι πολιτική αντιπαράθεση εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.