Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 13:04

Αξιοποίηση του συνόλου των ανενεργών στρατοπέδων της Πρέβεζας ετοιμάζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας – Αναλυτικό ρεπορτάζ

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του www.atpreveza.gr, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Δήμο Πρέβεζας ετοιμάζουν έναν συνολικό σχεδιασμό για τα στρατόπεδα της Πρέβεζας και την αξιοποίησή τους.

Έναν σχεδιασμό που φτάνει μέχρι και το γραφείο του Υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου και είναι βασισμένη σε ένα πάρε-δώσε εκτάσεων μεταξύ του Στρατού και του Δήμου. Σε αυτό τον σχεδιασμό μάλιστα συμπεριλαμβάνεται και το στρατόπεδο στο Βαθύ (καύσιμα), γεγονός που δίνει εντελώς άλλη διάσταση στη διαπραγμάτευση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, η Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ) έχει ζητήσει και λάβει από τη ΔΟΥ Πρέβεζας την αντικειμενική αξία του στρατοπέδου “Σολωμού”, η οποία ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, το ΤΕΘΑ (Ταμείο Εθνικής Άμυνας) σε συνέργεια με την ΥΠΑΑΠΕΔ, συνεργάζεται με τη δημοτική αρχή Πρέβεζας για την ένταξη σε συνολικό πολεοδομικό σχεδιασμό των πρώην στρατοπέδων της περιοχής της Πρέβεζας, τα οποία θα αντιμετωπισθούν ως ενιαία πολεοδομική ενότητα, προκειμένου να λυθούν ζητήματα που μέχρι σήμερα είχαν αποτελέσει τροχοπέδη για την επωφελή εκμετάλλευση των ανενεργών στρατοπέδων.

Επωφελή όμως με τον τρόπο που εννοούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και όχι απαραίτητα η τοπική κοινωνία της Πρέβεζας. Νωπές εξάλλου είναι οι μνήμες από την πρόταση που έφερε προς διαβούλευση στο Δήμο Πρέβεζας η δημοτική αρχή του Χρήστου Μπαΐλη.

Οι υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναζήτηση και τη διασφάλιση του προσφορότερου τρόπου αξιοποίησης των πρώην στρατοπέδων της περιοχής Πρέβεζας.