Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 11:39

Να αλλάξει ριζικά την ύδρευση 9 χωριών του Φαναρίου σχεδιάζει η δημοτική αρχή Πάργας

Στην υποβολή αίτησης χρηματοδότησης της μελέτης «Βελτίωση εκσυγχρονισμός υποδομών ύδρευσης Δ.Ε. ΦΑΝΑΡΙΟΥ» στην πρόσκληση ΑΤ09 του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πάργας.

Πρόκειται για ένα πολύ φιλόδοξο project που θα αλλάξει ριζικά την ύδρευση 9 χωριών του Φαναρίου, με τον συνολικό προϋπολογισμό της πρότασης να φτάνει το 1.243.728,07 ευρώ.

 

Η πρόταση αφορά:

Α. Στην εκπόνηση των μελετών για την Σύνταξη Γενικού Σχεδίου Ύδρευσης (MASTER PLAN) σε ότι αφορά τα εξωτερικά υδραγωγεία της Δ.Ε. Φαναρίου, με σκοπό την ενσωμάτωση και εφαρμογή του μέτρου Μ05Β0301: Σύνταξη / Επικαιροποίηση Γενικών Σχεδίων Ύδρευσης (Masterplan), το οποίο περιλαμβάνεται στην 1η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής (ΣΔΛΑΠ) του ΥΔ Ηπείρου (ΥΔ05)

Β. Στην εκπόνηση μελετών για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης 9 οικισμών της Δ.Ε. Φαναρίου του Δήμου Πάργας (Καναλάκι της Δ.Κ. Καναλακίου, Αμμουδιά της Τ.Κ. Αμμουδιάς, Βαλαδινοράχη της Τ.Κ. Βαλαδινοράχης, Βουβοπόταμος της Τ.Κ. Βουβοποτάμου, Δεσποτικά της Τ.Κ. Δεσποτικών, Μουζακαίικα της Τ.Κ. Μουζακαίικων, Χόχλα της Τ.Κ. Κουκουλίου, Μεσοπόταμος της Τ.Κ. Μεσοποτάμου και Νάρκισσος της Τ.Κ. Ναρκίσσου). Η συνολική έκταση της μελέτης είναι 420,98 εκτάρια, ενώ θα εκπονηθεί μελέτη για τον αγωγό του Εξωτερικού υδραγωγείου από Χόχλα προς Αμμουδιά (εσωτερική διάμετρος 0,15 μ, μήκος 5.200μ).