Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 14:33

Κινητοποίηση για την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Πρέβεζας (video)

Στην πανελλαδική πανυγειονομική κινητοποίηση συμμετείχε το πρωί της Τρίτης ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας, ο οποίος πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου.

IMG 6767

IMG 6768

Ο Σύλλογος μεταξύ άλλων ζητά να ανακληθούν οι διώξεις και απολύσεις συναδέλφων, να σταματήσουν οι απειλές σε βάρος εργαζομένων που νόσησαν, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων,να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων και των ασθενών, να καταγράφονται τα κρούσματα covid σε υγειονομικούς ως επαγγελματική ασθένεια, αύξηση των δαπανών για την υγεία, ένταξη στα ΒΑΕ των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας, ενίσχυση των δομών ΠΦΥ, επαναφορά 13ου και 14ου μισθού καθώς και ανέγερση νέου σύγχρονου δημόσιου νοσοκομείου στην Πρέβεζα.

IMG 6764

IMG 6771

“Χαιρετίζουμε τη σημερινή κινητοποίηση και συμμετέχουμε σε αυτή ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Ομοσπονδιών της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΕΔΗΝ. Χαιρετίζουμε επίσης τα πάνω από 200 Σωματεία και Ομοσπονδίες και όλους τους εργαζόμενους που μαζί με εμάς τους υγειονομικούς αγωνίζονται μέσα από τα σωματεία τους και διεκδικούν μέτρα προστασίας της Υγείας τους, αγωνίζονται για τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Ζητούν μέτρα τώρα για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και όλων των Δομών! Βρισκόμαστε σήμερα ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας, στην αρχή του 3ου κύματος και η κυβέρνηση εξακολουθεί να αφήνει τα Νοσοκομεία αθωράκιστα και τις Δομές της Πρωτοβάθμιας Υγείας υποβαθμισμένες. Εξακολουθεί να μην παίρνει άμεσα μέτρα ενίσχυσης των Νοσοκομείων με προσωπικό και εξοπλισμό, να μην ενισχύει τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας, να μην παίρνει μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία. Επιδημιολογική επιτήρηση ουσιαστική του πληθυσμού δεν υπάρχει. Πραγματοποιούνται ελάχιστα τεστ ως μέσο πρόληψης και ελέγχου της διασποράς του ιού ακόμη και σε εμάς τους υγειονομικούς, που ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με κρούσματα και νοσηλεύουμε περιστατικά” ανέφερε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝ Πρέβεζας, Μαρία Τζίμα, υπογραμμίζοντας πως παρατηρείται σημαντική άυξηση των περιστατικών covid και ασφυξία στις ΜΕΘ και το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να προσπαθεί να βρει λύσεις με μπαλώματα.

IMG 6774

“Η δική μας απάντηση απέναντι στην καταστολή, τις διώξεις, την τρομοκρατία είναι μία. Ενδυνάμωση του αγώνα! Όλοι μαζί με τα Σωματεία, οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους, για τη ζωή τους, για την Υγεία τους. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα από εδώ. Καμία τρομοκρατία και καμία δίωξη δεν θα μας κάνει πίσω. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την Υγεία μας, για τη ζωή που μας αξίζει” κατέληξε η κα Τζίμα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας Γιώργος Πούμπης.

IMG 6781

Την κινητοποίηση στήριξαν σωματεία και φορείς του Νομού Πρέβεζας όπως η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Πρέβεζας, το Σωματείο οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Πρέβεζας, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας, τα Σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ - ΟΑΕΕ Πρέβεζας, ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, η Επιτροπή Αγώνα επισιτισμού-τουρισμού-διανομέων Πρέβεζας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας, το Σωματείο Γεωπόνων Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο ΚΤΕΛ και οδηγών, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, η Συνέλευση Συντονισμού Εργαζομένων Ανέργων Πρέβεζας και η Επιτροπή Αγώνα από το Κέντρο Υγείας Καναλακίου.

 

Πολυμέσα