Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 10:24

Δημήτρης Παππάς: “Πότε προλάβανε οι ενδιαφερόμενοι και κάνανε ή θα προλάβουν να κάνουν αίτηση στη ΔΕΥΑΠ”

Την παρακάτω ανακοίνωση για τις προσλήψεις προσωπικού στη ΔΕΥΑ Πρέβεζας, εξέδωσε το μέλος του Δ.Σ. της δημοτικής επιχείρησης Δημήτρης Παππάς:

ΘΕΜΑ ΕΗΔ: ''ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ COVID-19''

 

Αιτιολόγηση της αρνητικής ψήφου στην εκ περιφοράς, συνεδρίαση της ΔΕΥΑ Δήμου Πρέβεζας με Θέμα: εκτός Ημερήσιας διάταξης: ''Πρόσληψη Προσωπικού για την αντιμετώπιση του Covid-19''.

Α) Ο Νόμος Ν.4745/2020 αρθ.74 όπως τροποποιήθηκε με το Αρθ. 175 του Ν.4764/2020 δίνει τη δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού για αντιμετώπιση του Covid-19, αφού γίνει αναμόρφωση του προυπολογισμού κάτι που δεν έγινε.

Β) Δίνει την δυνατότητα αλλά δεν μας υποχρεώνει (Αν μας υποχρέωνε θα έπρεπε να καλύψει την δαπάνη). Δεν κατανοώ πώς θα γίνει με τις προσλήψεις οικονομολόγου και Διοικητικού κλπ θωράκιση απο τον Covid-19. Αντέχουν τα οικονομικά της ΔΕΥΑ; Είναι φρόνιμο να κάνουμε χρήση των επιστρεπτέων; Για 8 μήνες: πότε θα προλάβουν να ενημερωθούν και να παράγουν έργο; Πώς μπορώ να αποφασίσω την ίδια ημέρα που έλαβα την πρόσκληση;

Αύριο θα γίνει επιλογή προσλήψεων για τους αιτούντες. Φοβάμαι ότι θα είναι 8 υποψήφιοι για τις 8 θέσεις. Την επιτροπή, ποιός την προτείνει; Το Δ.Σ. δεν έχει λόγο;Τα προσόντα που απαιτούνται καθορίζονται με το Αρ. Πρωτ. 58 24-2-2021 έγγραφο της ΔΕΥΑ.

Πότε προλάβανε οι ενδιαφερόμενοι και κάνανε ή θα προλάβουν να κάνουν αίτηση για επιλογή συγκεντρώνοντας όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά όταν υπάρχει προθεσμία από σήμερα έως αύριο 25-2-2021 και ώρα 12.00;

*Ζητώ άμεσα έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. δια ζώσης.

Προσωπικό η ΔΕΥΑ χρειάζεται αλλά μόνιμο και έχουμε πάρει σχετική απόφαση για ειδικότητες και αριθμό.

Ο ανωτέρω Νόμος χρήσιμος αλλά για άλλα νομικά πρόσωπα.

Τα τελευταία χρόνια στον προϋπολογισμό ψηφίζω πάντα μείωση του τιμολογίου σε ποσοστό 10 έως 15 % διότι ΔΕΥΑ Πρέβεζας έχει τιμολόγιο πολύ μεγαλύτερο απο τον μέσο όρο των ΔΕΥΑ της Επικράτειας.

 

Δημ. Παππάς

Πολ. Μηχ/κος”.