Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 15:14

Κριτική στο προεδρείο άσκησε ο Σταύρος Αμάραντος: “Είστε Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Ούτε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ούτε της παράταξης του κου Γεωργάκου”

Με αφορμή το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας Δημήτρης Καραμανίδης δεν θέλησε να βάλει προς ψήφιση, ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για τα απορρίμματα στην προηγούμενη ειδική συνεδρίαση, ο επικεφαλής της Λ.Σ. Σταύρος Αμάραντος είχε έναν έντονο διάλογο με τον κ. Καραμανίδη.

Αναπτύχθηκε η παρακάτω στιχομυθία:

Αμάραντος: Η όλη τήρηση της διαδικασίας μου δημιουργεί ερωτήματα, αναφορικά με κάποιες σκοπιμότητες. Είναι πρωτοφανές με την ολοκλήρωση μιας συζήτησης να μην καταλήγουμε στην έκδοση ενός ψηφίσματος ή έστω ενός διεκδικητικού πλαισίου ως Δήμος. Εμείς το πλαίσιο που καταθέσαμε θέλουμε να ενσωματωθεί στο 2ο θέμα συζήτησης για να μη κουράζουμε το σώμα”.

Καραμανίδης: “Τι εννοείται το βάζετε μόνοι σας;”

Αμάραντος: “Κάνουμε πρόταση να μπει. Εσείς αποφασίζετε”.

Καραμανίδης: “Έχετε μπερδέψει λίγο τη διαδικασία κε Αμάραντε. Θα σας παροτρύνω να διαβάσετε τον κανονισμό, για να μην έχετε ερωτήματα. Δε μεροληπτώ για κανέναν. Η παράταξή σας για το πρόσωπό μου έχει κάνει πολλούς χαρακτηρισμούς. Ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα για τρεις συνεδριάσεις”.

Αμάραντος: “Ένας νόμος όταν γίνεται καταχρηστικός, όταν ευτελίζει τις διαδικασίες του δημοτικού συμβουλίου φροντίζει το όποιο προεδρείο να τον παραμερίζει. Πάντα μέσα στα πλαίσια του νόμου, αλλά να προτείνει δημοκρατικές διαδικασίες. Εδώ έχουμε τις ενστάσεις μας. Είστε Πρόεδρος και ακολουθείτε στενά κομματική γραμμή. Κάνετε μεγάλο λάθος. Είστε Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Ούτε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ούτε της παράταξης του κου Γεωργάκου”.

Καραμανίδης: Αυτό είναι κάτι που πιστεύετε εσείς. Αν θεωρείτε ότι παρανομώ κάπου μπορείτε να προσφύγετε στην Αποκεντρωμένη. Εμένα οι χαρακτηρισμοί δε μου αρέσουν. Λέτε ότι είμαι φασίστας κτλ. Έχω το δικαίωμα να το βάλω σε επόμενη συνεδρίαση και αυτό θα πράξω”.

Αμάραντος: “Λες λέξεις που δεν έχω πει...”.