Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021 11:43

Πήγε... περίπατο η διαδικασία στις προσλήψεις προσωπικού και στη ΔΕΥΑΠ

Μετά τα... ευτράπελα που σημειώθηκαν στο Δήμο Πρέβεζας με την προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού για την αντιμετώπιση του κορωνοιού covid 19 σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 74 Ν.4745/2020 και 175 Ν.4764/2020, που ολοκληρώθηκε σε χρόνο... ρεκόρ (κάτι για το οποίο καταγγέλθηκε η δημοτική αρχή και στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο), προβλήματα παρουσιάζει και η διαδικασία στη ΔΕΥΑ Πρέβεζας.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, η διαδικασία που ακολουθείται για να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις δεν αρμόζει σε διαδικασία κανονικής προκήρυξης, με μία κατάσταση όμως που έχει διαμορφωθεί και πανελλαδικά, λόγω του ανύπαρκτου “επιτελικού κράτους”. Στάλθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ λίστα με ονόματα όσων έκαναν αίτηση, ώστε να επιλέξουν τα μέλη του Δ.Σ. ποιος θα προσληφθεί, χωρίς καν να ξέρουν τα προσόντα των υποψηφίων. Πιθανότατα έγινε κάτι τέτοιο για να μην υπάρχουν υπόνοιες για φωτογραφικές προσλήψεις.

Δεν είναι παρ' όλα αυτά ορθή διαδικασία η συγκεκριμένη.

Το atpreveza.gr επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Φώτη Ζέρβα, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι όντως ήταν προβληματική η διαδικασία, παρ' όλα αυτά δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα μπορούσαν να υπάρχουν αυτές οι θέσεις εργασίας. Το κεντρικό κράτος ειδοποίησε πολύ αργά την αυτοδιοίκηση και γι' αυτό έγινε ό,τι έγινε. Παράλληλα ο κ. Ζέρβας υποστήριξε ότι ο ίδιος δε συμμετέχει σε σπέκουλα περί φωτογραφικών προσλήψεων και έχει αποδείξει ότι κινείται με διαφάνεια και χωρίς δόλο.