Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 15:19

Μεγάλο “πλήγμα” στους παραγωγούς λεμονιών, πορτοκαλιών, μανταρινιών στην Π.Ε. Πρέβεζας – “Ήξεις αφήξεις” από το Υπουργείο για ενισχύσεις

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε απαντητική επιστολή στο βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, αναφορικά με την Ερώτησή του στη Βουλή με θέμα: «Στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών εσπεριδοειδών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας που επλήγη λόγω των περιοριστικών μέτρων πρόληψης για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού»

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας είναι αναγνωρισμένες δύο Οργανώσεις Παραγωγών με εσπεριδοειδή, οι οποίες δεν εφαρμόζουν Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, σύμφωνα με το Υπουργείο. Περαιτέρω, αναφέρεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΣΔΕ έτους 2020, στην Π.Ε. Πρέβεζας καλλιεργούνται 4.056,80 στρέμματα με εσπεριδοειδή, εκ των οποίων τα 1.750,40 στρέμματα είναι πορτοκάλια, τα 1.309,20 στρέμματα είναι μανταρίνια και τα 810,40 στρέμματα είναι λεμόνια, σε σύνολο 386.557.60 στρεμμάτων με εσπεριδοειδή που καταγράφονται πανελλαδικά.

Επίσης, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πρέβεζας, οι τιμές στην περιοχή είναι χαμηλές συγκριτικά με την περυσινή εμπορική περίοδο σε όλα τα είδη, λεμόνια, πορτοκάλια και μανταρίνια, λόγω μειωμένης ζήτησης, δεδομένου ότι η διάθεση των εσπεριδοειδών στην περιοχή στηρίζεται περισσότερο στην εσωτερική αγορά. Η ποσότητα που διατίθεται στις αγορές του εξωτερικού αποτελεί το 20-30% των παραγόμενων προϊόντων.

Παραθέτουμε την απάντηση του Υπουργείου:

 ypoyrg1

ypoyrg2

ypoyrg3

ypoyrg4

ypoyrg5

ypoyrg6

ypoyrg7

ypoyrg8

ypoyrg9

ypoyrg10