Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 12:56

“Τεχνάσματα” χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος Πρέβεζας τραβώντας στα... άκρα το θέμα με το Γραφείο των Παιδικών Σταθμών

Στα... άκρα φαίνεται πως τραβάει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος την υπόθεση με την προϊσταμένη του γραφείου παιδικών σταθμών του Δήμου Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ παλαιότερο ρεπορτάζ).

Ο κ. Γεωργάκος με απόφασή του είχε μετακινήσει την προϊσταμένη του γραφείου παιδικών σταθμών στο Λούρο, από όπου όρισε να ασκεί από τον εκεί παιδικό σταθμό τα καθήκοντά της και τοποθέτησε στο ισόγειο του Δημαρχείου άλλη υπηρεσία, στο δωμάτιο που ήταν το Γραφείο Παιδικών Σταθμών.

Τόσο η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (δείτε ΕΔΩ), όσο και η Επιτροπή του άρθρου 152 (δείτε ΕΔΩ), έκριναν ότι η συγκεκριμένη απόφαση του κου Γεωργάκου είναι άκυρη και κατά συνέπεια θα έπρεπε να την ανακαλέσει (όπως και την ανακάλεσε) και να εφαρμόσει την απόφαση που είναι ήδη εν ισχύ (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ τις σχετικές αποφάσεις).

Ο Δήμαρχος ωστόσο αρνείται να δημιουργήσει και πάλι Γραφείο Παιδικών Σταθμών στη δημοτική ενότητα Πρέβεζας και σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr, έγινε καταγγελία στο Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Α' Βαθμού των Δήμων του Ν. Πρέβεζας, ο οποίος και πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον κ. Γεωργάκο για το θέμα αυτό.

Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος υπέγραψε νέα απόφαση (δείτε ΕΔΩ), με την οποία αποφασίζει να μεταφέρει το Γραφείο Παιδικών Σταθμών του Δήμου στο πρώην δημαρχιακό κατάστημα του Λούρου και όχι στην έδρα του Δήμου, μέχρι να βρεθεί -όπως τονίζεται και στην απόφαση- χώρος στη Δ.Ε. Πρέβεζας.

Για να γίνει αυτό μάλιστα ανακλήθηκε απόφαση του πρώην Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαΐλη (δείτε ΕΔΩ), από τις 11 Απριλίου 2014 (!), κάτι που υποδηλώνει πως είναι μία “φωτογραφική αλλαγή”.

Σε επικοινωνία που είχε το atpreveza.gr με το Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, μας τόνισε ότι η εγκατάσταση του Γραφείου Παιδικών Σταθμών στο Λούρο θα γίνει προσωρινά, μέχρι να βρεθεί χώρος στην Πρέβεζα και πως θα υλοποιήσει την απόφασή του.

Σε παλαιότερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας είχε επίσης κάνει λόγο για αποκέντρωση...

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο Δήμαρχος “ξήλωσε” το γραφείο από το ισόγειο του Δημαρχείου και ο ίδιος Δήμαρχος λέει πως πλέον δεν υπάρχει χώρος...