Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 15:20

Διαπίστευση Υγείας έλαβε το αεροδρόμιο του Ακτίου από τo ACI

Απόλυτα ασφαλές για τους επιβάτες όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά του Covid-19 είναι το αεροδρόμιο του Ακτίου, το οποίο πιστοποιήθηκε από τo ACI (Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων ).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αξιολογεί τα υγειονομικά μέτρα και τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα αεροδρόμια, ιδιαίτερα μετά την πανδημία του Covid-19. Ανάμεσα στα άλλα, αξιολογούνται ο καθαρισμός και η απολύμανση στο αεροδρόμιο, η φυσική αποστασιοποίηση των επιβατών (όπου αυτή είναι εφικτή), η προστασία του προσωπικού, η διαμόρφωση των χώρων, η επικοινωνία προς το επιβατικό κοινό κλπ.

Όπως τόνισε ο Διευθυντής του Αεροδρομίου του Ακτίου κ. Νίκος Παύλου, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας για θέματα τουρισμού, το αεροδρόμιο πιστοποιήθηκε από το ACI στην εφαρμογή πρωτοκόλλου υγείας κατά του Covid και εφαρμόζει όλα τα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των επιβατών, υπογραμμίζοντας πως αυτό είναι πολύ σημαντικό ώστε να μην υπάρχουν ενδοιασμοί από τους ταξιδιώτες.

pavloy

“Είναι ένα πρόγραμμα που έχουμε καταθέσει που αφορά τις απολυμάνσεις, τους καθαρισμούς, τις αποστάσεις, τα μέτρα προστασίας και επιβατών και προσωπικού και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό γιατί έχει γίνει σημαντική δουλειά όλο το Χειμώνα” ανέφερε ο κ. Παύλου, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως πλέον ο διεθνής αερολιμένας του Ακτίου έχει καταταχθεί όσον αφορά τα slots των αεροσκαφών στην κατηγορία 1.

“Eίμαστε Level 1 αεροδρόμιο. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν slots πλέον, δηλαδή στο αεροδρόμιο του Ακτίου μπορεί να έρθει οποιοσδήποτε, οποιαδήποτε ώρα θέλει. Δεν προαπαιτείται πλέον να ζητήσει καμία εμπορική πτήση άδεια από τον slot cοordinator. Είμαστε το 2ο αεροδρόμιο στην Ελλάδα που εφαρμόζεται αυτό, το πρώτο είναι το Ελ. Βενιζέλος και ακολουθεί και η Μυτιλήνη μετά. Όλα τα υπόλοιπα αεροδρόμια εξακολουθούν να έχουν το slot coοrdination και την εφαρμογή των χρονοθυρίδων. Αυτό θα μας βοηθήσει στο να προσελκύσουμε επιπλέον κίνηση. Αυτό βέβαια κάνει τη δουλειά της δικιά μας πάρα πολύ δύσκολη, γιατί πρέπει να βρίσκουμε λύσεις σε χρόνους που υπάρχει μεγάλη ζήτηση και δεν είναι μόνο οι θέσεις στάθμευσης των αεροσκαφών είναι και να βρίσκουμε λύσεις στο πώς θα διαχειριστούμε τις επιβατικές ροές και το σύνολο των επιβατών. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό, το κάνουμε με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και πιστεύουμε τα πρώτα αποτελέσματα θα τα δούμε και φέτος. Ήδη έχουμε δει ανακοινώσεις τον τελευταίο καιρό, η Lufthansa εξήγγειλε δρομολόγια και από το Μόναχο, πέρα από τη Φρανκφούρτη που είχε εξαγγείλει” ανέφερε ο κ. Παύλου, ο οποίος δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος για την επερχόμενη τουριστική περίοδο, αποφεύγοντας ωστόσο να κάνει προβλέψεις.

“Γενικά οι εταιρείες ανακοινώνουν δρομολόγια. Βέβαια φέτος λόγω της κατάστασης του covid είναι υποχρεωμένες οι εταιρείες να εκτελούν μόνο το 20% των δρομολογίων που ανακοινώνουν ή των χρονοθυρίδων που παίρνουν και δεν χάνουν τα δικαιώματα. Ενώ προ covid, από το πρόγραμμα που ανακοίνωναν ήταν υποχρεωμένες να εκτελέσουν το 80% των δρομολογίων ώστε να κρατήσουν τα δικαιώματα. Φέτος πέρασε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να βοηθηθούν οι εταιρείες και να μη χαθούν κεκτημένα ετών λόγω της πανδημίας. Προβλέψεις δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε για φέτος. Ο προγραμματισμός των δρομολογίων ξεκινάει από την 1η Μαΐου, αυτή είναι μια καλή πρόθεση. Πουλάνε εισιτήρια, πουλάνε δρομολόγια, το θέμα είναι ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα από την πλευρά των κρατών για να είναι και εφικτή η πραγματοποίηση αυτών των δρομολογίων. Είμαστε αισιόδοξοι” κατέληξε ο Διευθυντής του Αεροδρομίου του Ακτίου.