Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 15:34

Θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό σε σχολείο της Πρέβεζας- Δεν συντρέχουν λόγοι αναστολής λειτουργίας κάποιου σχολικού τμήματος

Θετικό κρούσμα covid-19 σε εκπαιδευτικό σε σχολείο της Πρέβεζας βεβαιώθηκε με αποτέλεσμα να τεθεί σε καραντίνα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Αμέσως ενημερώθηκε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας και ακολουθήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν συντρέχουν λόγοι αναστολής της λειτουργίας κάποιου σχολικού τμήματος.

Να σημειώσουμε πως σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ η απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας Τμημάτων Σχολικής Μονάδας ή ολόκληρης της Σχολικής Μονάδας λαμβάνεται από το Διευθυντή Α΄βάθμιας ή Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από γνώμη του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή του αντικαταστάτη του.

Για τη σχετική γνώμη και απόφαση λαμβάνονται υπόψη οι οδηγίες του ΕΟΔΥ (δείτε εδώ), καθώς και τα τοπικά επιδημιολογικά και κοινωνικά δεδομένα.