Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 18:54

Estiasigreece: "Ο σχεδιασμός της νέας δράσης έχει δυο πολύ συγκεκριμένα και σαφή ζητήματα που θα αποκλείσουν ουσιαστικά χιλιάδες επιχειρήσεις από την ενίσχυση"

Θέση για τα όσα ανακοινώθηκαν μέσα στην εβδομάδα από τον Πρωθυπουργό σχετικά με το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης προϋπολογισμού 330 εκατ. ευρώ για τις επιχειρήσεις της εστίασης, παίρνει η πρωτοβουλία Estiasigreece, όπου μέλος της είναι και ο Σύλλογος Εστίασης & Καφέ Μπαρ Πάργας.

Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της αναφέρει : “Παρέμβαση σχετικά με την Νέα δράση, προϋπολογισμού 330 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης με σκοπό την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους.

Το πρόγραμμα για την επανεκκίνηση της εστίασης καλύπτει το πάγιο αίτημα για κλαδικά και στοχευόμενα μέτρα.​ Ο σχεδιασμός του όμως έχει δυο πολύ συγκεκριμένα και σαφή ζητήματα που θα αποκλείσουν ουσιαστικά χιλιάδες επιχειρήσεις από την ενίσχυση.​

-Το διάστημα της μείωσης του -30% για το 2020 περιλαμβάνει μήνες (Ιανουάριο & Φεβρουάριο) κανονικής λειτουργίας.​

Πρόταση: Το -30% να αφορά το διάστημα της πανδημίας όπως είναι και το εύλογο. Δηλαδή το διάστημα 1/4/2020 – 31/12/2020 ή αν πρέπει να συγκριθεί ημερολογιακό έτος το διάστημα 1/4/2020-1/3/2021.​

-Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα υποκαταστήματα του 2019 & 2020 στο ίδιο ΑΦΜ, που αυξάνουν τον συνολικό τζίρο και δεν απεικονίζουν την πραγματική μείωση εσόδων.

Πρόταση: Πρόβλεψη για εξαίρεση των τζίρων των υποκαταστημάτων στον συνολικό τζίρο ώστε να γίνει διακριτή η πραγματική μείωση τζίρου στο κεντρικό.​

Η estiasigreece στοχεύει στην επανεκκίνηση όλων των καταστημάτων εστίασης που επλήγησαν από την πρωτοφανή πανδημία με ίσους όρους”.