Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2013 20:25

"Να απομακρυνθεί άμεσα το Πάρκο Κεραιών από τον Άγιο Θωμά Πρέβεζας"

Στη συλλογή υπογραφών για την άμεση απομάκρυνση του πάρκου κεραιών από τον Αγιο Θωμά προχωρούν οι κάτοικοι της περιοχής μη αποκλείοντας και άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, την τελευταία δεκαετία παρακολουθούν με έντονη ανησυχία την συνεχή και ανεξέλεγκτη τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας και ραδιοφώνων στην περιοχή του Αγίου Θωμά χωρίς να αντιδρά κανένας δημόσιος φορέας.

«Σας παρακαλούμε να λάβετε μέριμνα για την απομάκρυνση του πάρκου κεραιών καθώς ανησυχούμε έντονα για την ιονίζουσα ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που συνδέεται άμεσα με προβλήματα υγείας των κατοίκων» συνεχίζουν, υπογραμμίζοντας ότι δεν το χωράει ανθρώπινος νους , στο όνομα του κέρδους και της δήθεν εξέλιξης, οι κάτοικοι της περιοχής να είναι εκτεθειμένοι σε ακτινοβολίες και οι υπεύθυνοι φορείς να μην λαμβάνουν καμία μέριμνα.

Μάλιστα όπως επισημαίνουν από την ημέρα της τοποθέτησής τους των κεραιών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα προβλήματα υγείας των κατοίκων με τα κρούσματα του καρκίνου να έχουν πολλαπλασιαστεί.

Καταλήγοντας δηλώνουν αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο που διαθέτουν για να προφυλάξουν την υγεία όχι μόνο των παιδιών και των κατοίκων αλλά και των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή τους απέναντι σε εκείνους που επιλέγουν το εύκολο χρήμα σε βάρος των υπολοίπων αλλά και απέναντι στις εταιρίες που δεν εννοούν να τηρήσουν τους στοιχειώδεις κανόνες.

Στην πρωτοβουλία πρωτοστατεί ο Σύλλογος Γυναικών του Αγίου Θωμά ο οποίος διακινεί το κείμενο με τις υπογραφές ενώ έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά ο Δήμος Πρέβεζας, η Περιφερειακή Ενότητα, η Εθνικη Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας ενώ σχετικά ενημερώθηκε και η Εισαγγελία της Πρέβεζας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι ήδη μεγάλη, ενώ οι κάτοικοι σκοπεύουν να προχωρήσουν και σε κινητοποιήσεις στο πάρκο των κεραιών μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.