Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 09 Απριλίου 2021 12:29

Φώτης Ζέρβας στο atpreveza.gr: “Θα προχωρήσουμε την ενοποίηση της ΔΕΥΑΠ – Μας προβληματίζουν οι δικαστικές διεκδικήσεις”

Σε επικοινωνία που είχε με το atpreveza.gr ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ Φώτης Ζέρβας αναφορικά με το ρεπορτάζ μας για τη δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης (δείτε ΕΔΩ), ανέφερε τα εξής: “Προσωπικά θεωρώ ότι θα πετύχουμε την καλή μετάβαση στην ενοποιημένη ΔΕΥΑΠ και θα ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα.

Με τη διαχείριση που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής υπάρχει η οικονομική πρόβλεψη για να ανταπεξέλθουμε διατηρώντας τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Αν μετά την ενοποίηση συσσωρευτούν κάποια χρηματικά ποσά προς πληρωμή στους κατοίκους των δημοτικών ενοτήτων Λούρου και Ζαλόγγου, θα προσπαθούμε με ρυθμίσεις και πολλές δόσεις να λύσουμε το πρόβλημα. Δε θα αφήσουμε έτσι τους συμπολίτες μας. Στόχος μας είναι να πετύχουμε και την οικονομική αυτοτέλεια της δημοτικής επιχείρησης και να μην υπάρξουν επιβαρύνσεις στους δημότες. Υπάρχει μία καθυστέρηση στη διαδικασία, γιατί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μας στέλνει συνεχώς παρατηρήσεις επί της χωρικής επέκτασης και πως αυτή θα γίνει ομαλά. Το μόνο που μας προβληματίζει είναι οι δικαστικές διεκδικήσεις τρίτων για ζητήματα ύδρευσης που αφορούν τις δημοτικές ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου, γιατί δεν έχουμε προσδιορίσει πόσα χρήματα ακριβώς είναι αυτά και αν θα έλθουν και νέες στο μέλλον. Σε αυτό το κομμάτι μιλάμε με το Δήμο και δεν υπάρχει κανενός είδους διένεξη ανάμεσα σε Δήμο και ΔΕΥΑΠ”.