Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 19:25

Ανακοίνωση της ΝΕ Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την απώλεια του Δημήτρη Παπαδήμου

Η ΝΕ Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση για την απώλεια του Δημήτρη Παπαδήμου:

Με θλίψη η ΝΕ Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ανακοινώνει τον θάνατο των επί σειρών ετών μέλους και συντονιστή της, του συντρόφου Δημήτρη Παπαδήμου. Ενός καλού συντρόφου, πολίτη και φίλου που με την επι τριάντα και πλέον χρόνια παρουσία του στην Πρέβεζα, άφησε διακριτό σημάδι στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

Ο Δημήτρης Παπαδήμος , βολιώτικης καταγωγής , γεννήθηκε το 1945 , σπούδασε στο ΕΜΠ τοπογράφος μηχανικός όπου έκανε και το μεταπτυχιακό του. Από νεαρή ηλικία εντάχθηκε στην Αριστερά και διετέλεσε μέλος της ιδεολογικής επιτροπής του ΚΚΕ. Με τη διάσπαση έγινε μέλος του Συνασπισμού και στην συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το 1991 , παντρεμένος με την Πιπίνα Κατσουλάρη, εγκαταστάθηκε στην Πρέβεζα και εργάσθηκε ως τοπογράφος μηχανικός στα έργα της κατασκευής της Εγνατίας οδού. Διατέλεσε μέλος της Ν.Ε. του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ και τα τελευταία χρόνια από το 2015 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2021 ήταν συντονιστής της Ν.Ε.. Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια , συμμετείχε στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της πόλης. Μέλος του ΔΣ και για πολλά χρόνια Πρόεδρος της «Κινηματογραφικής Λέσχης Πρέβεζας», έφερε στην Πρέβεζα τις καλές ταινίες του παγκόσμιου και του ελληνικού κινηματογράφου. Παρουσίαζε στο δημοτικό ραδιόφωνο την εκπομπή «σουήτ μούβι» με μουσική από τον κινηματογράφο και κριτική ταινιών. Ιδρυτικό μέλος της αστικής εταιρείας , με την επωνυμία «ΠΡΕΒΕΖΑ ΤΖΑΖ ΦΕΣΤΙΒΑΛ» που διοργανώνει κάθε χρόνο μια πολυπολιτισμική εκδήλωση (φεστιβάλ). Συμμετείχε ακόμα στο σωματείο «Ορειβατικός Σύλλογος Πρέβεζας» και τις δραστηριότητές του.

Ο Δημήτρης Παπαδήμος ξεχώριζε για πολλά, χαρακτηριστική όμως ήταν η πραότητα , η δημοκρατικότητα , η διάθεση για προσφορά και το ήθος του . Ήταν «πολίτης» με την αρχαιοελληνική σημασία της έννοιας. Θα μείνει στην μνήμη μας για τον ευγενικό του χαρακτήρα και την αγωνιστική αισιοδοξία του.

Θερμά συλλυπητήρια στην γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Πρέβεζα, 10 Απριλίου 2021

ΝΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ