Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 11:34

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γεμίζει ανεμογεννήτριες όλος ο Νομός Πρέβεζας – Σχεδιασμός και στη Δ.Ε. Ζαλόγγου - 7 οι αιτήσεις, 4 άδειες έχουν εκδοθεί

Σε ένα μεγάλο... αιολικό πάρκο σχεδιάζει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) να μετατρέψει τα ορεινά σημεία της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

Το atpreveza.gr δημοσιεύει έγγραφο της ΡΑΕ που έχει κατατεθεί και στα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων, σε παλαιότερη Ερώτηση του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Μπάρκα και στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα πως έχουν κατατεθεί συνολικά 7 αιτήσεις που αφορούν το Νομό Πρέβεζας για τη δημιουργία αιολικών πάρκων.

Μέχρι στιγμής εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας έχουν χορηγηθεί 4 άδειες παραγωγής αιολικής ενέργειας συνολικής ισχύος 332 MW με το συνολικό αριθμό των ανεμογεννητριών των ανωτέρω έργων να ανέρχεται στις 97.

Εκκρεμούν άλλες 3 αιτήσεις που αφορούν την τοποθεσία Μεγάλη Τσούκα (στη δημοτική ενότητα Ζαλόγγου, στην ορεινή περιοχή ανάμεσα σε Εκκλησιές και Χειμαδιό), τον Γοργόμυλο και το Ανώγειο (θέση Τσούκα). Οι αιτήσεις που εξετάζονται αφορούν συνολική επιπλέον ισχύ 66,7 MW με το συνολικό αριθμό των ανεμογεννητριών των ανωτέρω έργων να ανέρχεται στις 40.

Συνολικά δηλαδή στο Νομό Πρέβεζας σχεδιάζεται να τοποθετηθούν 137 ανεμογεννήτριες σε ορεινές περιοχές.

Στα πρακτικά της Βουλής έχει κατατεθεί και άλλο έγγραφο, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που ξεκαθαρίζει ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι απόλυτα συμβατή με τις κατευθύνσεις του Περιφερειακού Χωροταξικού Πλαισίου της Περιφέρειας της Ηπείρου.

 

Δείτε το σχετικό έγγραφο της ΡΑΕ:

anemogennhtries1

anemoggenitries2