Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 08:28

Διαπραγματεύεται την αξιοποίηση του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου η δημοτική αρχή Πρέβεζας – Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός...

Τον Φεβρουάριο του 2020 (δείτε ΕΔΩ), το atpreveza.gr είχε αναφέρει στο ρεπορτάζ του ότι ο Δήμος Πρέβεζας ψάχνει “φόρμουλα” αξιοποίησης του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου, του πρώην στρατοπέδου “Αθανασιάδη”, που βρίσκεται στην Κυανή Ακτή.

Πρόκειται για ένα χώρο περίπου 10 στρεμ., σε ένα ειδυλλιακό μέρος πλάι στη θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες του atpreveza.gr στη συνολική διαπραγμάτευση που κάνει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ και ΥΠΑΑΠΕΔ), στο “τραπέζι” έχει μπει η αξιοποίηση του Κάστρου του Αγίου Γεωργίου.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr στα χέρια της δημοτικής αρχής υπάρχει ήδη ένα προκαταρκτικό Master-Plan αξιοποίησης (δεν είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο συντάκτης αυτής της προμελέτης), που διατηρεί ένα από τα μεγάλα κτίρια που υπάρχουν ήδη στο πρώην στρατόπεδο. Παράλληλα θα δημιουργηθούν εκεί ένα μικρό συνεδριακό κέντρο, ένας εκθεσιακός χώρος, μία καφετέρια και πολλές μικρές δράσεις πολιτισμού και αναψυχής. Επιπλέον προβλέπεται να υπάρξει χώρος που θα έχει αναφορά στην ιστορικότητα του Κάστρου σε σχέση με την σύγχρονη ιστορία της Πρέβεζας, ενώ θα υπάρχει και πρόβλεψη για χώρο για την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας.

Γενικότερα προβλέπει μία ήπια αξιοποίηση με επίκεντρο τον πολιτισμό.

Το γιατί δεν επιθυμεί ο Δήμαρχος να αναφερθεί στον σχεδιασμό του και στο δημοτικό συμβούλιο, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το απαντήσει ο ίδιος...