Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 20:50

Πρόσκληση του Κ.Π.Ε. Φιλιππιάδας για διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Το Κ.Π.Ε. Φιλιππιάδας, στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Β Κύκλος)», που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσαρμοζόμενο στις συνθήκες που επιβάλλει η πανδημία COVID-19, προτίθεται να υλοποιήσει διαδικτυακά περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα – παρουσιάσεις για σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηπείρου (Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας), την περίοδο Μαίου – Ιουνίου 2021.

Τα προγράμματα, 1-2 διδακτικών ωρών, θα υλοποιούνται κατά τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας της σχολικής μονάδας μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (Webex) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η θεματολογία των διαδικτυακών προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του Κ.Π.Ε. Φιλιππιάδας, που μπορούν να επιλέξουν οι εκπαιδευτικοί είναι:

1. Η παρέα του νερού στη λίμνη του Ζηρού

2. Ο Νερόμυλος, η Ανεμογεννήτρια και το Φωτοβολταϊκό

3. Ανακαλύπτοντας το δάσος

4. Η βίδρα και το σκιουράκι στη λίμνη του Ζηρού

Αιτήσεις - δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν οι εκπαιδευτικοί μέχρι την Παρασκευή 23/04/2021 στον σύνδεσμο: https://forms.gle/oTRnWiLUSoqeBNCv8

Στην αίτηση τους να προτείνουν δυο (2) – τρεις (3) ημερομηνίες για την πραγματοποίηση του προγράμματος. Η ημερομηνία παρακολούθησης του διαδικτυακού προγράμματος θα οριστεί μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Κ.Π.Ε. Φιλιππιάδας με τις σχολικές μονάδες και θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων των αντίστοιχων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, το Κ.Π.Ε. Φιλιππιάδας προτίθεται, επίσης, να υλοποιήσει δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, δίωρης ή τρίωρης διάρκειας, σε εξωτερικό χώρο (πεδία προγραμμάτων), με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που προβλέπονται από τη νομοθεσία (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας, αντισηπτικών κ.λπ.). Ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε εξωτερικό χώρο θα γίνει κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών με το Κ.Π.Ε. Φιλιππιάδας.