Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 11:26

Σε “αγωνιστική ετοιμότητα” τα σωματεία για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς - “Όλα τα σφυριά να χτυπάνε στην ίδια κατεύθυνση” (vid)

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας εκπρόσωποι σωματείων εργαζομένων του Νομού Πρέβεζας, καλώντας το λαό της περιοχής να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της απεργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

IMG 6919

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α' Βαθμού των Δήμων του Νομού Πρέβεζας Γιώργος Μισηρλής, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας και μέλος της διοίκησης του ΕΚ Πρέβεζας Γιώργος Πούμπης και η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας Μαρία Τζίμα κάλεσαν τους εργαζόμενους, τους αυταπασχολούμενους, τους εμποροβιοτέχνες, τους άνεργους και τη νεολαία να συμμετέχουν στον εορτασμό, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, δίνοντας έτσι ταξικό, αγωνιστικό, απεργιακό χαρακτήρα στην Πρωτομαγιά.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μισηρλής θα πρέπει “... όλα τα σφυριά να χτυπάνε στην ίδια κατεύθυνση” και να δοθεί μεγάλη απάντηση στην Κυβέρνηση και το κεφάλαιο για το εργασιακό νομοσχέδιο-έκτρωμα.

IMG 6922

Ο κ. Πούμπης κατήγγειλε την συμβιβασμένη ηγεσία του ΕΚ Πρέβεζας, που δεν πραγματοποιεί γενικές συνελεύσεις σε ανοικτό χώρο όπως ζητήθηκε, κινούμενη στο ίδιο πλαίσιο με την ΓΣΕΕ και "σαμποτάρει" τον αγωνιστικό χαρακτήρα της ημέρας.

Κάλεσε επίσης τα μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας σε γενική συνέλευση τη Μ. Πέμπτη στις 6.30μ.μ. στο θεατράκι του Πυροβολικού.

IMG 6925

Η Μαρία Τζίμα από την πλευρά της στάθηκε στα υγειονομικά ζητήματα που παραμένουν επίκαιρα, καθώς λόγω της κυβερνητικής αβελτηρίας, εκατοντάδες άνθρωποι που πάσχουν από covid-19 μένουν εκτός ΜΕΘ.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων ενημέρωσαν πως το Σάββατο 1 Μαΐου στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Σταύρου Κάππα στον Άγιο Θωμά, ενώ στις 6 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στα παλαιά ΚΤΕΛ, όπου δήλωσαν πως θα συμμετέχουν δεκάδες σωματεία.

 

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη Τύπου στο παρακάτω βίντεο:

 

Πολυμέσα