Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 01 Μαϊος 2021 17:02

Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ τίμησαν τη μνήμη του Σταύρου Κάππα (pics)

Τηρώντας τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, δεκάδες εκπρόσωποι σωματείων που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), δημοτικοί σύμβουλοι Πρέβεζας της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, βρέθηκαν στον Άγιο Θωμά το πρωί της Πρωτομαγιάς για να τιμήσουν τη μνήμη του Σταύρου Κάππα, του συντοπίτη μας, ο οποίος εκτελέστηκε μαζί με 199 συντρόφους του στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την 1η Μαΐου του 1944.

IMG 6994

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο εκπαιδευτικός Θοδωρής Βενετικίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: “Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τους νεκρούς εργάτες του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του '36 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές στην Καισαριανή την 1η Μάη του '44, όλους τους αλύγιστους της ταξικής πάλης που έδωσαν τη ζωή τους για τα δικαιώματα της τάξης τους, που χάραξαν το δρόμο των εργατικών κατακτήσεων και φώτισαν καθαρά το δρόμο προς τη νίκη.

IMG 6989

Ανάμεσα στους αλύγιστους και ο δικός μας σύντροφος και συντοπίτης Σταύρος Κάππας, που συνελήφθει στο Κάστρο του Αγ.Ανδρέα. Που δεν έσκυψε το κεφάλι, που δε δέχτηκε το μέλλον που ετοίμαζαν για την εργατική τάξη και το λαό της πατρίδας μας. Μαζί με ακόμα 199 συντρόφους του έγινε ήρωας της εργατικής τάξης της Ελλάδας αλλά και παγκόσμια” και στη συνέχεια πρόσθεσε:

IMG 7022

Αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορονοΐου για τα κέρδη των λίγων.

Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς, για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.

Οι εργαζόμενοι και οι λαοί ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να πληρώσουμε ξανά!

IMG 7003

Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη ημέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση.

IMG 7013

Στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα βρίσκεται η ελπίδα!”.

IMG 6996

Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων και κατάθεση στεφάνων από μέλη σωματείων, επιτροπών και οργανώσεων.

 

Έκθεση εικόνων