Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 10:59

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ολικό “lifting” στις υποδομές του Νοσοκομείου Πρέβεζας σχεδιάζει η Περιφέρεια Ηπείρου – Αναλυτικό ρεπορτάζ

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τον διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας Δημήτρη Σκανδάλη αποφασίστηκε η αύξηση της χρηματοδότησης για τις απαιτούμενες εργασίες βελτίωσης των υποδομών του ΓΝ Πρέβεζας, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, στο συνολικό χρηματικό ποσό του 1.000.000 ευρώ. Ο σχεδιασμός όμως για την αναβάθμιση του υπάρχοντος Νοσοκομείου φαίνεται πως είναι μεγαλύτερος.

Όπως αναφέρθηκε επίσης στη διάρκεια της συνάντησης, η Περιφέρεια θα συνεχίσει την προσπάθεια ώστε το Υπουργείο Υγείας να προωθήσει την κατασκευή ενός νέου σύγχρονου νοσοκομείου.

Από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr όμως επιπλέον προκύπτει ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη και σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Νοσοκομείου σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε ολικό “lifting” των υποδομών του υπάρχοντος κτιρίου, δουλεύοντας παράλληλα την υπόθεση του νέου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα είδος προμελέτης που ήδη βρίσκεται στα “σκαριά” εκτός από την πλήρη ανακαίνιση των χειρουργείων του Νοσοκομείου, με την κατάλληλη χωροταξική “απομόνωσή” τους, περιλαμβάνει και την κατασκευή τουαλετών-μπάνιων εντός των δωματίων ασθενών, εκεί που δεν υπάρχουν.

Ακολούθως θα δημιουργηθούν γραφεία και δωμάτια για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την ίδια στιγμή που σχεδιάζεται να γίνει προθήκη καθ' ύψος (ένας όροφος ακόμη) σε σημεία του υπάρχοντος κτιρίου (π.χ. επάνω από τη μονάδα τεχνητού νεφρού), με τον απαραίτητο έλεγχο στατικότητας, ώστε να κερδηθούν νέοι σύγχρονοι χώροι και παράλληλα να διατηρηθεί ο ίδιος αριθμός κλινών για τους ασθενείς του Νοσοκομείου, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τη διατήρηση του οργανογράμματος.

Όλα τα παραπάνω θα λειτουργήσουν σε ένα πλαίσιο συνεργασίας Περιφέρειας Ηπείρου-Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας-ΓΝ Πρέβεζας με τις απαραίτητες προγραμματικές συμβάσεις.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευχάριστο νέο για τους πολίτες της Π.Ε. Πρέβεζας, καθώς φαίνεται πως υπάρχει πολιτική στόχευση της Περιφέρειας Ηπείρου να μην αφήσει το υπάρχον Νοσοκομείο Πρέβεζας στην τύχη του, όσον αφορά τις κτιριακές του υποδομές.

Παράλληλα δείχνει και μία στρατηγική κίνηση σε επίπεδο πολιτικής από την περιφερειακή αρχή, σε συνδυασμό με το άλλο μεγάλο ζήτημα της πόλης της Πρέβεζας, που είναι τα ανενεργά στρατόπεδα, σε σχέση με τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες που παρατηρούνται στην Ήπειρο.