Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 05 Μαϊος 2021 14:31

Νέα απόφαση-ράπισμα της Αποκεντρωμένης για “άκυρη απόφαση” του Δημάρχου Πρέβεζας – Κάτι πηγαίνει... στραβά με την πολιτική αντιμετώπιση της λειτουργίας του Δήμου

Είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερο ρεπορτάζ μας (δείτε ΕΔΩ), στις αποφάσεις-τεχνάσματα που χρησιμοποιεί ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος απέναντι στην προϊσταμένη των παιδικών σταθμών του Δήμου Πρέβεζας, στέλνοντας μάλιστα το Γραφείο Παιδικών Σταθμών από την Πρέβεζα στο Λούρο, για να πετύχει τη μετακίνησή της.

Τα... ¨τεχνάσματα” του κου Γεωργάκου τελικώς φαίνεται πως δεν... πείθουν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, η οποία ακύρωσε εκ νέου απόφαση του Δημάρχου (ειδικότερα την απόφαση 88/2021 – δείτε αναλυτικά την ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΕΔΩ).

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας στις 3/3/2021 (δείτε ΕΔΩ την απόφασή του) είχε αποφασίσει να μεταφέρει το Γραφείο Παιδικών Σταθμών του Δήμου στο πρώην δημαρχιακό κατάστημα του Λούρου και όχι στην έδρα του Δήμου, μέχρι να βρεθεί -όπως τονίζεται και στην απόφαση- χώρος στη Δ.Ε. Πρέβεζας.

Για να γίνει αυτό μάλιστα ανακλήθηκε απόφαση του πρώην Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαΐλη (δείτε ΕΔΩ), από τις 11 Απριλίου 2014 (!), κάτι που υποδήλωνε πως επρόκειτο για μία “φωτογραφική αλλαγή”.

Η συγκεκριμένη στάση του Δημάρχου δίνει πλέον πολιτικές διαστάσεις στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς οι συνεχόμενες ενέργειές του αποτελούν ετσιθελική τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Πρέβεζας (το ίδιο τονίζει και η Αποκεντρωμένη στα έγγραφά της) και η όποια τροποποίηση του ΟΕΥ δεν δύναται να γίνει µονοµερώς µε απόφαση του Δημάρχου αλλά µε απόφαση του δηµοτικού συµβουλίου.

Η νέα ακυρωτική απόφαση υποδηλώνει όμως και ότι κάτι πηγαίνει... στραβά με την πολιτική αντιμετώπιση της λειτουργίας του Δήμου Πρέβεζας.

Την ίδια στιγμή παράσταση διαμαρτυρίας για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχει κάνει στο Δήμαρχο Πρέβεζας και ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α' Βαθμού των Δήμων του Ν. Πρέβεζας.

Το γενικότερο “θολό σκηνικό” για τη στάση του κ. Γεωργάκου στο θέμα των Παιδικών Σταθμών επιτείνει η απουσία πειστικών εξηγήσεών του όταν γίνεται συζήτηση για το θέμα στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας...